Златото падна до едноседмично дъно под $1280

xau-usd-1493127563-1

По време на европейската сесия в четвъртък златото удари падна до едноседмично дъно около $1280 и очаква данните от САЩ за нов импулс.

В сряда ценният метал загуби 1% от стойността си след възходящата ревизия на щатския БВП за третото тримесечие, която разшири подкрепата за USD. Освен това тези данни, привлякоха и нови продавачи към деноминираните в щатски долар суровини като златото.

Малко след оповестяването на оптимистичните макроикономически данни, бичите перспективи на напускащия председател на ФЕД Джанет Йелън предизвикаха рязък скок в доходността по щатските облигации. Това допълнително доведе до изтичане на капитали от нискодоходния жълт метал.

През нощта „зелените пари“ се затрудняваха да надградят над скромните си печалби, но последващото повишение на доходността по  облигациите упражни допълнителен натиск върху златото.

Днешният спад може да се припише на някои технически продажби, особено след пробива под 100-дневната пълзяща средна($1291.70) от вчера. Следователно продължаването на низходящия тренд към зоната на подкрепа около $1275, на фона на затихващото търсене на убежища изглежда вероятно.

По-късно по време на американската сесия, икономическия календар от САЩ включва данните за личните приходи и разходи, базовия индекс за личните потребителски разходи(core PCE) и първоначалните молби от безработни. Тези новини може да предоставят някои възможности за търговия.

 

Технически анализ

Ролята на първоначалната подкрепа играе 200-дневната пълзяща средна, която се намира в близост до $1273. Наблизо е дъното от 20 ноември $1274.37. Пробив под тези нива ще насочи цената към минимума от 14 ноември 1.269.70.

В обратна посока, всеки опит за възстановяване над $1285, ще бъде пресрещнат от съпротивата около $1288, където се намира и 200-часовата пълзяща средна. Покачване над нея ще открие пътя обратно към 100-дневната средна $1291.70.

 

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.