Ноември е лош месец за залози срещу USD

Ноември е най-добрият месец за доларовият индекс.

Ноември е най-добрият месец за доларовият индекс.

Американският долар имаше ужасно начало на ноември и бе разбит от повечето си конкуренти в първия ден от месеца. Особено явна бе слабостта на USD срещу AUD, NZD и GBP.

Но доларовите бикове може би далеч не са казали последната си дума. Или  поне ако последните сезонни модели се запазят.

През последното десетилетие ноември е най-добрия месеца за доларовият индекси (DXY), който печели средно по 1,46% през този период на годината. Освен това, DXY се е покачил в 8 от последните 10 години през ноември. Най-силно изразената сила на USD в предпоследния месец на годината е срещу EUR, NZD, CHF и JPY.

AUD показва сезонна слабост през ноември AUD през ноември

Една от най-изразените тенденции през ноември е слабостта на австралийския долар (AUD). AUD/USD отбелязала спад в 8 от последните 11 години през ноември със средно понижение от 1,4%. Това е най-лошият месец за австралийския долар в календара.

Един бърз поглед върху сезонни модели през октомври показва, че въпреки сериозните сътресения на пазарите, сезонните сделки на Форекс пазара се оказаха печеливши. Срива на фондовите пазари не позволи на силните сезонни модели при акциите да се изпълнят и този път. Все пак, трябва да отбележим, че щатските борсови индекси завършиха с положителни настроения най-лошия си месец за последните 7 години.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.