КФН и СРС забраниха достъпа до 40 сайта за инвестиционни услуги

Забранен е интернет достъп до 40 сайта предлагащи различни инвестиционни услуги.

По инициатива на Комисия по финансов надзор (КФН) председателят на Софийски районен съд (СРС) разпореди на всички предприятия, предоставящи електронни съобщителни мрежи и/или услуги в срок до 24 часа от публикуване на разпореждането на интернет страницата на КФН, да спрат достъпа от територията на Република България до 40-те изрично посочени в искането на КФН интернет страници.

Преустановяването на достъпа до описаните интернет страници се налага от факта, че чрез същите се предоставят инвестиционни услуги от лица, които нямат право да предоставят такива услуги на територията на Република България.

В проведено закрито заседание – Александър Ангелов, представител на Софийски районен съд, след като се запозна с искането на Комисия по финансов надзор (КФН), направено чрез нейния председател установи следното:

“С решението No: 1002 – ИП на КФН, на основание член.281 ал.1 ЗПФИ, са оповестени, чрез публикуване на интернет страницата на КФН, интернет страници, чрез които се предлага предоставянето на инвестиционни услуги от лица, които нямат право на територията на България да предоставят такива услуги. Решението е публикувано на страницата на КФН ма 25.10.2018 г.”

Освен това представителят на Софийски Районен Съд разпореди: ” Всички предприятия предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/или услуги в срок от 24 часа от публикуване на настоящото разпореждане на интернет страницата на КФН да спрта достъпа от Република България до следните уебстраници и техните домейни…”

Списък с интернет страниците, достъпът до които следва да бъде преустановен, може да намерите в прикачения файл.

В този списък личат някои нашумели напоследък имена като trade-24.com , fxglory.com, binaryonline.com и доста популярната платформа за бинарни опции – Binatex.com.

Трябва да припомним, че ESMA (Европейският орган за ценни книжа и борси ) забрани пускането, разпространението и предлагането на бинарни опции, с решение края на март. Новите регулации на ESMA влязоха в сила от 1 август и разделиха клиентите на Професионални и Непрофесионални по отношение на търговията с договори за разлика.

About Борис Петров 458 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

1 Comment

  1. Доколкото виждам от текста има дупка, която в случая би ти позволила да достъпиш сайта ако ползваш https:// а в документа го няма описано за всички домейни. Класически български опит за цензура, забавляват ме.

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.