WSJ: Комисията за ценни книжа и борси започва крипторазследване

WSJ: Комисията за ценни книжа и борси започва крипторазследване
Щатската комисия за ценни книжа и фондови борси(SEC) започва разследване на първичните предлагания на монети, по-известни като ICO-та, според източник на Wall Street Journal.

Щатската комисия за ценни книжа и фондови борси(SEC) започва разследване на първичните предлагания на монети, по-известни като ICO-та, според източник на Wall Street Journal.

Според запознати комисията е изпратила десетки призовки и искания за информация до технологични компании и консултанти, участващи в горещия пазар на криптовалути. Широкообхватното разследване значително увеличава натиска на регулаторите върху мултимилиардния пазар за събиране на капитал от различни криптопроекти. Призовките съдържат искания за информация относно структурата на продажбите и предварителните продажби на ICO-тата.

Разследването бе предшествано от серия предупредителни изстрели от щатския регулатор, които подсказваха, че много предлагания на монети нарушават законите за ценните книжа и не предлагат достатъчна защита на инвеститорите.

“Много от инициаторите на ICO-та и основателите криптовалути не спазват нашите закони за ценни книжа”, заяви председателят на SEC Джей Клейтън по-рано тази година, инструктирайки своя персонал да бъде нащрек за първичните предлагания на монети.

Вчера пък излезе информация, че друг щатски регулатор Комисията за търговия със стокови фючърси позволи на служителите си да инвестират в криптовалути след “многобройни” запитвания.

Според указанията на CFTC, работниците могат да търгуват с криптовалути, стига да не ги купуват на маржин или да получават вътрешна информация, получена от работата си, предаде Блумбърг. Все пак от комисията заявиха, че търговията с фючърси върху Биткойн, които тя регулира, е забранена.

Технически анализ

Тези новини  не успяха да повлияят сериозно на цената на Биткойн, който продължи да се търгува в тесния диапазон от последните два дни. Цената на най-голямата криптовалута е ограничена в рамките на $10 100-11 000 като в момента се търгува на $10 611(+2,28%). Първоначалната преграда пред ралито преди $11 000 е $10 700. Пробив над тези нива ще отвори вратите към 100-дневната пълзяща средна($12 179) и ключовата зона около $13 000, където се намира върхът от 20 януари и 50% Фибоначи корекция на спада от края на декември до началото на февруари.

В низходяща посока Биткойн получава подкрепа от психологическите $10 000 и дъната около $9 200. Слизане под тях ще насочи цената към 200-дневната пълзяща средна, която се намира на $8 672. Пробив по нея ще върне изцяло контрола в ръцете на мечките.

По-рано тази седмица ръководителят на финансовите услуги в ЕС Валдис Домбровскис съобщи на кръгла маса, че Европейският съюз е готов да наложи нови правила за регулиране на криптовалутите.

About Борис Петров 458 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.