В кои Форекс брокери трейдърите губят най-много през 2018?

ESMA принуждава европейските Форекс брокери да показват процента на печеливши клиенти.
Европейските Форекс брокери бяха принудени да направят някои драматични промени в своите предложения, а някои ключови аспекти на взаимоотношенията брокер-клиент вече са открити. 

ESMA принуждава европейските Форекс брокери да показват процента на печеливши клиенти.

Европейският орган за ценни книжа и борси (ESMA) принуждава опериращите в ЕС Форекс брокери да показват процента на печелившите си клиенти. Прозрачността е ключов въпрос за Форекс и CFD брокерите през последните години. Когато става дума за брокери, регулирани в ЕС, началото на август трябваше да бъде началото на нова ера.

Новите регулации на ESMA принудиха европейските Форекс брокери да направят някои драматични промени в своите предложения. А някои ключови аспекти на взаимоотношенията брокер-клиент вече са открити. Докато някои трейдъри скубят косата си и се чудят как да получат по-висок ливъридж, посредниците сега трябва да разкрият какъв процент от клиентите им губят пари.

С големи усилия екипът на Finance Magnates е събрал набор от данни, които дават ценна представа за сделките на някои Форекс брокери.

Всеки регулиран в ЕС брокер вече трябва да оповестява публично цифри, които ESMA смята за важни за непрофесионалните трейдъри. Основната цел на новата регулация е да спре заблуждаващата реклама. Но решението на наднационалните регулатори да насочат вниманието си към загубите на клиентите, също така предоставя на трейдърите и Форекс брокерите ценна информация.

Европейските Форекс брокери може не просто да започнат да се конкурират, за да привлекат най-успешните трейдъри, но и да използват интелигентно своя процент на печелившите клиенти за изграждане на репутация.

Форекс брокери

Форекс брокери класация

Екипът на Finance Magnates включи в извадката си общо 30 Форекс брокера. Въпреки че графиките със сигурност са изчерпателни, трябва да подчертаем, че тези цифри по никакъв начин не са представителни за качеството на услугата на споменатите брокери.

Трейдингът е игра с нулева сума и като такава, винаги ще има повече губещи отколкото победители. Целта на нововъведените регулации на ESMA е по-добре да информират непрофесионалните трейдъри, че печелившите са малцинството. Дните, когато регулираните брокери успяваха да рекламират агресивно останават в историята.

Преди години съществуваха банери от сорта: кристална топка с надпис “накъде ще отиде EUR/USD”. Примамливото послание, че можете да печелите пари чрез Форекс търговия е предназначено да привлече най-първичните състезателни инстинкти на човек. В крайна сметка, надпреварата е в нашата природа и печеленето на пари като побеждаваме нашите конкуренти в една игра, е едно от най-удовлетворяващите чувства, които човек може да изживее.

По-долу ще намерите пълен списък на едни от най-големите Форекс брокери. Те са сортирани по по-големия брой печеливши трейдъри, които се представят като процент от общия брой клиенти на посредника.

Печеливши клиенти на Форекс брокери

Форекс брокери и социална търговия

Ако има съмнение, че работата в областта на социалната търговия или копирането дава резултати, данните, предоставени от брокерските компании, показват, че все пак имат някои предимства. Два от топ 5 Форекс брокери, които са дом на най-голям брой печеливши клиенти, предлагат социален продукт или продукт за копиране.

Форекс брокери с най-много печеливши клиенти

Огромните 35% от клиентите на eToro са направили пари. Darwinex е другата фирма в този списък, която предлага на начинаещите трейдъри си да следват търговски лидери. Това се оказва добро за клиентите, като 31% от тях са на печалба. Другите Форекс брокери в топ 5 са също забележителни: AETOS, GBE Brokers и XM Markets. Поглеждайки към най-големите брокери, Saxo Bank се доближава до 30-те процента, около 29% от клиентите им правят пари.

От Finance Magnаtes заявяват, че нямат за цел да сочат с пръст някои Форекс брокери за това, че нямат достатъчно печеливши клиенти. Това, което заявяват е, че 70 до 80 процента от загубите на клиенти изглеждат нормални.

Има малко фирми за брокерски услуги, които могат да спрат клиентите си да не загубят пари. Това, което могат да направят, е да се уверят, че клиентите им разполагат с необходимите инструменти за вземане на информирани решения.

Графиката по-долу показва, че профилът на брокерите, в които повечето трейдъри губят, е доста широк. Само Vestle (преди това iFOREX), HYCM и EasyMarkets имат необичайно висок процент клиенти, които са на червено.

Форекс брокери с най-малко печеливши клиенти

Най-добрите Форекс брокери в битка за по-интелигентни клиенти

Ако възникне някаква тенденция от тези данни, наложени от ESMA, то брокерите трябва да се състезават, за да изградят клиентска база, която е по-добре информирана. Броят на допълнителните инструменти и помощници, които наистина работят и осигуряват поглед върху пазарите, ще бъде от решаващо значение.

Това, което ще бъде още по-важно, е образованието: брокерите с най-слабо образованите клиенти винаги ще разполагат с повече загубили клиенти. Ако искат да използват съотношението печалба/загуба като интелигентен маркетингов инструмент, европейските Форекс брокери трябва да отделят повече ресурси за това.

С новите правила за ливъридж, които са в сила заедно с разкриването на съотношението печалба/загуба, брокерите, които искат да са в този бизнес дълго време, трябва да се съсредоточат върху привличането на клиенти, които остават с тях дълго време.

Дните на привличане и изгаряне са зад гърба ни, както и тези на безразсъдната реклама. Време е опериращите в ЕС Форекс брокери и да се фокусират върху тактика, която ще донесе дългосрочни ползи както на клиентите, така и на брокерите.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

4 Comments

    • Всеки има право на мнение. В индустрията съм от доста време и знам за описаните проблеми, но те нямат много общо с това дали се печели или не от Форекс търговия.

  1. Откровенно споделям,че бях измамен от брокер с 6340€.

    • Наистина съжалявам за това. Може да споменете името на брокер, за да може други да се предпазят. Благодаря предварително.

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.