UOB: Технически анализ за основните валутни двойки

От сингапурската United Overseas bank споделиха своя седмичен технически анализ за някои от основните валутни двойки.

От сингапурската United Overseas bank споделиха своя седмичен технически анализ за някои от основните валутни двойки.

EUR/USD

Въпреки рязкото понижение на EUR/USD, което започна миналата седмица (нашата последна актуализация бе на 14 юни), не сме убедени, че еврото отново е навлязло в меча фаза. Въпреки това не се изключва спад под най-ниското ниво за годината 1,1505, но на този етап не очакваме слабостта да се запази (следващата силна подкрепа е 1,1450). Като цяло еврото вероятно ще остане подложено на натиск през следващите няколко дни, а само пробив над 1,1710 ще покаже, че сегашната слабост изчезва.

GBP/USD

Вчера паундът падна под предходното дъно за годината 1,3205 и удари 1,3151. Пробивът под 1,3205 показва, че стърлингът навлезе отново в меча фаза. Въпреки че след резкия спад от миналия месец индикаторите изглеждат отвити и всяка следващата слабост ще бъде мъчителна, то GBP/USD вероятно ще достигне дъното от миналия ноември 1,3045, но 1,3100 също е силна подкрепа. Това означава, че перспективите за паунда ще се считат за мечи, докато не бъдат премахнати стоповете при 1,3290.

AUD/USD

Лекотата, с която бе пробит предходния минимум за година 0,7413 бе изненадваща. Докато перспективата се промени към меча, спадът на AUD/USD, който започна в края на миналата седмица, вече достига свръхпродадено състояние и вероятно вече сме в “края на играта”. Докато по-нататъшната слабост на австралийския долар (AUD) не е изключена, то евентуалният спад  вероятно ще бъде ограничен до 0,7330, с евентуално по-нататъшно удължаване до 0,7300. В посока нагоре, само един пробив над 0,7490 ще покаже, че сме свидетели на краткосрочно дъно.

NZD/USD

Докато новозеландският долар очевидно е под натиск, слабостта, която започна в края на миналата седмица изглежда няма инерция и ние не сме убедени, че тази слабост е начало на меча фаза. Все пак, новозеландския долар (NZD) вероятно ще остане под натиск на този етап, но не очакваме сериозен спад под дъното за 2018 година 0,6850. Във възходяща посока, само пробив над 0,6990 ще означава, че оформено краткосрочно дъно.

USD/JPY

При последната актуализация на 14 юни (110,25) ние поддържахме мнението, че щатския долар има накъде да се движи нагоре и да тества съпротивата около 111,00. В последствие USD/JPY достигна 110,90, но оттогава се оттегли. Към момента няма промяна в неутралните перспективи за двойката и доларът (USD) вероятно ще навлезе във фаза на консолидация като очакваме да се търгува настрани и надолу между 109,10 и 1110,65.

About Борис Петров 458 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.