UBS: Германия ще защити световната си титла

Анализаторите от швейцарската UBS са използвали икономически инструменти, за да предвидят, че Германия ще спечели световното първенство по футбол в Русия.

За да стигнат до тези резултати от UBS са използвали над 10 000 симулации, макар че при модел като този повече става въпрос основно за получаване на функциониращ регресионен модел и след това за тестване на статистически значими/доверителни интервали, отколкото за натискане на бутон за извършване на безброй симулации.

Все пак, техният модел предполага, че Германия има 24% шанс да защити титлата си, следвана от Бразилия и Испания със съответно 19,8% и 16,1% вероятност да спечелят. Междувременно, Англия има 8,5% шанс за трофея, което изненадващо ги поставя като четвъртият най-вероятен отбор да си тръгне с трофея от Русия.

Интересното е, че според модела на UBS отбори като Аржентина, Франция и Белгия имат по-малки шансове от “трите лъва”.

Междувременно, когато става въпрос за европейски държави има тенденция световното първенство да има по-голямо въздействие върху пазарите, отколкото обикновено. Трейдърите, особено тези в банките, са малко или много пристрастени към залозите и можете да се обзаложите, че голяма част от тях ще залепят погледите си върху телевизорите, вместо върху търговските платформи, през това време.

Обичайно е да наблюдаваме по-тънка ликвидност на пазарите, когато се провежда Световната купа и тази година едва ли ще е различно.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.