Тръмп ще остави Конгреса да определи данъците на най-богатите

Тръмп ще остави Конгреса да определи данъците на най-богатите
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и лидерите на републиканската партия ще предиприемат спешни мерки за въвеждането на дългоочаквания план за данъците на най-богатите американци.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и лидерите на републиканската партия ще предиприемат спешни мерки за въвеждането на дългоочаквания план за данъците на най-богатите американци.

В сряда ще бъде обявена данъчната програма като очакванията са таванът на таксите за частни лица да е 35%. Но финалното решение дали най-богатите ще попадат в по-висока данъчна група остава на конгреса.

Според запознати източници, корпоративните данъци ще бъдат фиксирани на 20%, което е сериозно понижение спрямо настоящите 35%.

От Белия дом не пожелаха да дадат коментар по темата.

Предвижданията са частните лица да попадат в три данъчни групи – 12%, 25% и 35%. Досега съществуваха седем данъчни групи като най-високата беше 39.6%. Възможно е обаче да бъде създадена и четвърта група за данъците на най-богатите американци като финалната дума тук е дадена на конгреса.

За момента няма индикации, че членовете на Конгреса ще се възползват от тази опция. Тръмп от друга страна многократно заяви, че програмата ще е фокусирана върху средната класа.

 

Планът се очаква да бъде обявен в сряда по време на речта на Доналд Тръмп в Индиана. Това обаче ще е само началото на дълъг процес, защото в Конгреса голяма част от законодателите са против много от ключовите му елементи.

Всичко това се случва само ден след като лидерите на Сената решиха да не продъжават процеса по отмяна на програмата Obamacare, която от своя страна беше една от ключовите точки в президентската кампания на Тръмп. Настоящият президент обяви, че промяната в данъчното законодателство ще доведе до стимулиране на икомическия растеж и фокусът на неговата политика ще бъде насочен в тази посока.

Тръмп се надява законодателите да работят с изключителено бързо темпо, защото в противен случай 2017-та година ще завърши без нито една „победа“ за него и републиканците в тази насока.

Очаква се планът да доведе и до много промени относно таксуването на американските команиите, които функционират извън страната, но главният акцент ще остане върху средната класа.

 

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.