Тръмп обвини Русия и Китай в девалвация на валутите си

Тръмп обвини Русия и Китай в девалвация на валутите си
В понеделник президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини Русия и Китай, че обезценяват валутите си, докато Съединените Щати повишават лихвените нива.

В понеделник президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини Русия и Китай, че обезценяват валутите си, докато Съединените Щати повишават лихвените нива.

“Русия и Китай играят играта” Девалвация на валутата “, докато САЩ продължават да повишават лихвените проценти. Неприемливо! “, написа Тръмп в Туитър.

В петък, в половингодишния си доклад, щатското министерство на финансите, отново се въздържа от назоваването на важни търговски партньори като валутни манипулатори, тъй като прилага потенциални мита и води преговори, за да се опита да намали огромния търговски дефицит с Китай.

Междувременно, USD отслабна в понеделник и се отправи към двуседмично дъно срещу кошница от съперници, заради нарастващите признаци, че въздушните удари в Сирия ръководени от САЩ, няма да продължат в момент, когато притесненията за търговска война разтърсват световните пазари.

Москва смята санкциите на САЩ за нелоялна конкуренция и всеки отговор ще бъде в съответствие с интересите на Русия, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в понеделник, след като САЩ заплаши с нови санкции за руската икономика.

“Санкциите срещу Русия, се превръщат във фикс идея. Все още смятаме тези санкции за незаконни и сме убедени, че всеки икономист може да види открити опити за изтласкване на руските компании от световните пазари “, каза Песков пред репортери. “Това не е нищо повече от международно заграбване на активи”, добави той.

В същото време долната камара на руския парламент ще започне да разглежда проектозакон в отговор на новите санкции от САЩ на 15 май, съобщава информационната агенция Интерфакс. Депутатите от държавната Дума ще гласуват закона на първо четене следващия месец, съобщиха от агенцията.

Руският президент Владимир Путин предупреди в неделя, че по-нататъшните западни атаки срещу Сирия ще доведат до хаос в световните дела, докато Вашингтон се готви да увеличи натиска върху Русия с нови икономически санкции.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.