Тръмп атакува Амазон в Туитър, изтривайки печалбите на акциите на компанията

В четвъртък американският президент Доналд Тръмп атакува Амазон със списък с жалби. Това се случи един ден след като новият уебсайт Axios съобщи, че Тръмп иска да удържи нарастващата мощ на търговците на дребно, като използва федералните антитръстови закони.

 

“Уведомих за загрижеността относно Амазон много преди изборите. За разлика от другите, те плащат малко или никакви данъци на държавните и местните власти, използват нашата пощенска система като момче за доставка (причинявайки огромни загуби за САЩ) и изхвърлят много хиляди търговци на дребно извън бизнеса”, каза Тръмп в публикация Туитър в четвъртък.

Освен доставките на стоки на национално ниво, услугите на Амазон включват видео стрийминг, дигитален домашен асистент, известен като Alexa, и онлайн платежна програма.

Исковете на Тръмп за държавните и местни данъчни плащания на Амазон са посрещнати със скептицизъм. Докато компанията някога е била критикувана за това, че се опитва да прикрие държавните данъци върху продажбите, понастоящем има репутация на лидер в събирането на таксите, което може да варира от щат до щат.

Основателят и председател на Амазон, Джеф Безос е собственик и на “Вашингтон пост”, който миналата година спечели награда “Пулицър” за разследване на даренията на благотворителните организации на Доналд Тръмп. Проучването установи, че много от филантропските твърдения на Тръмп са преувеличени и често не са били благотворителни дарения.

Акциите на Амазон загубиха над 5% след туита на Тръмп и паднаха до $1 386,98, но след това се стабилизираха и към момента се търгуват на нива от $1 431,17(-4,38%). Въпреки това печалбите на акцията преди отварянето на пазарите в САЩ бяха изтрити.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.