Топ сделките за 2017 според Goldman Sachs

Анализаторите от Goldman Sachs предлагат дълги позиции в USD срещу кошница от еднакво претеглени EUR и GBP като топ сделката на 2017година.

Анализаторите от Goldman Sachs предлагат дълги позиции в USD срещу кошница от еднакво претеглени EUR и GBP като топ сделката на 2017година.

Кошницата индексирана на 100, с цел 110 и стоп лос 95.

„Годишният доход от тази кошница е 1,3%.“

„Основната тема на глобалните пазари е промяната към „популистка“ политика, както е видно от резултатите от референдума във Великобритания и изборите в САЩ. В САЩ, събитията се насочиха в положителна за USD посока, сред нарастващата вероятност от фискални стимули, повече протекционизъм и контрол върху имиграцията, всяко от които добавя към микса от по-висока инфлация и по-бързо затягане на монетарната политика. В Европа, продължаващата несигурност около Брекзит процеса вероятно ще натежи на паунда, докато изобилието от избори включително във Франция, Германия и Холандия ще натежат на EUR.”

„В същото време, зад кулисите, дивергенцията между растежа и инфлацията продължава да играе своята роля като дава подчертан тласък на долара. Пазарите обсъждат къде популистките сили са по-силни и имат по-негативно влияние, в Европа или Обединеното Кралство. Така или иначе те съществуват и ние смятаме, че трябва да разделим разликата, за разберем по същество движенията на EUR/GBP. Нашата първа топ сделка за 2017 е дълги позиции в USD срещу EUR и GBP с еднаква тежест. Позицията индексирана на 100, с цел 110 и стоп лос на 95. Като част от това  ние променяме прогнозите си за GBP/USD надолу до 1.20, 1.18 и 1.14 съответно за  3, 6 и 12 месеца от 1.20, 1.21 и 1.25 преди това. Това съответства на нашия анализ, че стърлингът трябва да поевтинее с 20% до 40% от нивата преди Брекзит вота. Запазваме предвижданията си за паритет при EUR/USD в 12-месечна перспектива.“

„Основният риск за тази сделка е преждевременното съкращаване на стимулите от страна на ЕЦБ, което може да предизвика рали в EUR/USD, но не очакваме това да се случи като се има предвид тежкия политически календар и желанието на ЕЦБ, в нашия основен сценарии, да защити европейските лихвени проценти от увеличението при американските им колеги. Риск също така има и от забавяне в активирането на член 50, което може да накара паунда да изплува.“

 

About Борис Петров 458 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.