Топ сделките за 2018 според Societe Generale

full_97930400-123b-47f5-93aa-2851cc6546b8

Валутните стратези на Societe Generale публикуваха своите топ сделки за 2018, които включват дълги позиции в EUR/USD, дълги в AUD/NZD и къси в USD/CAD.

Трите сделки са структурно базирани като имат за цел да изразят тематичните възгледи на SocGen през следващите 6 до 12 месеца.

Дълги в EUR/USD: „След няколко месеца прекъсване, очакваме възстановяването на еврото да се възобнови, макар и неравномерно, през 2018 г. То е евтино и докато се нуждае от по-висока доходност по Бундовете за тласък нагоре, то 35 базисни пункта дават начална точка на доходността да се повиши“, смятат от френската банка.

Дълги в AUD/NZD: „AUD / NZD се задържа в диапазон от 1.00-1.15 в продължение на четири години, но тъй като цикъла при суровините достигна своето дъно, ние смятаме, че в крайна сметка ще видим пробив нагоре. РБА е по-близо до затягане на политиката си от РБНЗ, въпреки че и двете банки са доста близо една до друга.“

Къси в USD/CAD: „Смятаме, че справедливата стойност за USD / CAD е по-близо до 1,20 и очакваме постепенно връщане към това ниво, докато NAFTA оцелява и цените на петрола остават в текущия им диапазон”, твърдят от SocGen.

Morgan Stanley: Топ 10 на валутните сделки през 2018

 

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.