Технически анализ за 9 ноември: Празен икономически календар

Технически анализ за 9 ноември: Празен икономически календар
При липсата на първостепенни макроикономически данни от Европа и Северна Америка, които да раздвижат пазарите, днешният ден ни предлага на практика празен икономически календар.

При липсата на първостепенни макроикономически данни от Европа и Северна Америка, които да раздвижат пазарите, днешният ден ни предлага на практика празен икономически календар.

За сметка на това имахме динамична азиатска сесия. Рисковите настроения се повишиха след солидното затваряне на Уол Стрийт и по-високата доходност по щатските облигации. Следователно DXY усети подкрепа в началото на азиатската търговия, но само до толкова, че да се върне на нива от 94.75. Като цяло настроенията около USD остават подкопани от несигурността около данъчната реформа в САЩ.

AUD и NZD станаха свидетели на двупосочни движение като „кивито“ обърна почти половината от ралито след РБНЗ. Двете валути получиха подкрепа от данните за инфлацията в Китай.

Преди отварянето на европейската сесия JPY намери свежи купувачи и USD/JPY падна с 50 пипа, заедно с японския Nikkei 225. Кросовете на JPY също за насочиха надолу.

Насочвайки се към Европа най-интересното събитие изглежда е публикуването икономическия бюлетин и прогнози на ЕЦБ. Докато от САЩ внимание заслужават само данните за първоначалните молби от безработни. Все пак, основното рисково събитие днес си остава обявяването плана за данъчна реформа в САЩ.

 

EUR/USD

Тесният търговски диапазон остава непокътнат при EUR/USD в очакване на икономическия бюлетин и прогнози на ЕЦБ за нов стимул. Двойката се търгуваше в рамките на 20 пипа в Азия като все още не успява да се стабилизира над 1.1600. Установяването над фигурата може да изстреля цената към 1.1669(дъно от 6 октомври) и 1.1689(пик от миналата седмица). При слизане под 1.1600 подкрепа може да очакваме от 4-месечните минимуми 1.1575 и 1.1553.

 

GBP/USD

GBP/USD продължава отскока си от малко под 1.31 на фона на продължаващите колебания на USD от данъчната реформа в САЩ. Несигурността около Брекзит преговорите обаче ще ограничи възстановяването. Понастоящем „кабелът“ се разменя на 1.3133(+0.18%) като първата цел са върховете от последните дни в близост до 1.3175. При ръст над 1.32 следващата ще е 1.3225. Най-близката подкрепа е зоната около 1.3100. Слизане под нея ще насочи цената към 1.3068 и двумесечните дъна 1.3037 и 1.3025.

USD/JPY

Вълната от продажби, която застигна USD/JPY бе провокирана основно от коментарите на китайският президент Си Дзинпин, който разкри перспективи за стимулиране на търговията и износа на страната му със САЩ. Тези коментари натежаха сериозно за японските акции и рязко потопиха Nikkei 225. Разпродажбата на японските  акции пък хвана пазарите неподготвени и отключи нискорискови настроения, което пък оскъпи убежището JPY срещу USD. Към момента USD/JPY се търгува на нива от 113.52(-0.30%) и най-близката подкрепа зоната 113.45/40, формирана от върха от 6 октомври и вчерашния минимум. Слизане под нея ще насочи двойката към 113.00 и 3-седмичното дъно 112.93. най-близката преграда пред евентуално възстановяване 113.65, последвана от фигурата 114.00.

 

NZD/USD

Вчера вечерта NZD получи подкрепа от изявлението на РБНЗ, което измести очакванията за първо повишение на лихвите от третото за второто тримесечие на 2019. В същото време банката остави лихвените нива непроменени на 1.75%. Въпреки това, по време на азиатската търговия двойката бе подложена на натиск от продавачите след изявлението на заместник гуверньора на РБНЗ Макдермът, че „би било добре ако NZD поевтинее още“. В последствие „кивито“ получи лека подкрепа от данните за инфлацията в Китай и в момента NZD/USD се намира на нива 0.6962(-0.01%). Двойката усеща подкрепата на зоната 0.6950/45, където се намират няколко екстремума от последната седмица. Пробив под нея ще отвори вратите към 0.6900 и минимума от началото на месеца 0.6875. Във възходяща посока, първата преграда пред продължаване на ралито е вчерашния връх 0.6973, последван от психологическите 0.70.

 

About Борис Петров 458 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.