Технически анализ за 4 декември: Празен икономически календар

Forex-Yearly-1-copy

Първият ден от първата пълна седмица на декември ни предлага на практика празен икономически календар, което оставя пазарите на техническите перспективи.

Широкоразпространената сила на USD бе основната тема по време на азиатската търговия днес, вследствие на преминаването на проектозакона за данъчната реформа в САЩ и грешните информации на ABC. USD стана свидетел на бичи гап на отварянето и увеличи аванса си на фона на ралито на доходността по щатските облигации, което натежа на убежища като JPY. Въпреки това, CHF остана най-слаб на валутния пазар, последван от JPY и NZD.

При данните, австралийската мярка за инфлацията MI и брутните печалби на компаниите разочароваха и натиснаха на „озито“ надолу, докато GBP остана стабилен поради надеждите за Брекзит сделка.

На фона на по-слабите цени на петрола и азиатските акции, риск апетитът бе ограничен. Златото, обаче, не успя да се възползва от предпазливите пазарни настроения, които бяха компенсирани от по-скъпия долар.

Ако погледнем към европейската сесия ще видим на практика празен икономически календар като внимание заслужава само британският PMI индекс за строителния сектор. Все пак, крайният срок за Брекзит – 4 декември, остава в светлината на прожекторите и се очаква да има значително влияние върху GBP и цялостните пазарни настроения.

 

EUR/USD

EUR/USD започна седмицата с повече от 30 пипа гап надолу и падна до 1.1855, където усети подкрепата на възходящата тренд линия на дневна графика. Понастоящем двойката се търгува на нива от 1.1864(-0.26%). Спад под днешното дъно може да доведе до тест на важната подкрепа около 1.1800, а понижение под нея вероятно ще потопи двойката до 1.1724. Първата преграда пред евентуално възстановяване е 1.1879, последвана от фигурата 1.1900. Пробив над нея ще означава тест на двумесечните максимуми 1.1940/60.

GBP/USD

GBP биковете са притеснени поради крайният срок за Брекзит сделка, който изтича днес и се провалиха в поредния си опит да задържат „кабела“ над 1.35. В момента GBP/USD се разменя на нива от 1.3435(-0.27%) и усеща подкрепата на 1.3430(дъна от края на миналата седмица). Слизане под 1.34 ще насочи цената към 1.3380. Във възходяща посока, най-близката съпротива преди  психологическите 1.3500 изглежда е 1.3478. Пробив над тези нива ще доведе до тест на двумесечния пик 1.3548.

 

USD/JPY

След волатилната сесия в петък, USD/JPY отвори с възходящ гап и в момента се търгува над 113.00 или с ръст от почти 0.80%. Ако двойката успее да се стабилизира над 113, следващата цел пред цената ще е директно зоната около 114.00, където се намира и върха от 14 ноември. При слизане обратно под 113.00, подкрепа може да очакваме от локалните максимуми 112.72 и 112.50.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.