Технически анализ за 2 април: Ниска ликвидност и тесни диапазони

Технически анализ за 2 април: Ниска ликвидност и тесни диапазони
Ниската ликвидност на Форекс пазара продължава и днес поради дългия Великденски уикенд в католическите страни и основните валутни двойки останаха в тесни диапазони.

Ниската ликвидност на Форекс пазара продължава и днес поради дългия Великденски уикенд в католическите страни и основните валутни двойки останаха в тесни диапазони.

Голяма част от развитите пазари ще останат затворени днес. Великобритания, Германия, Франция, Швейцария, Австралия и Нова Зеландия са само част от страните, в които днешният ден е почивен поради великденските празници.

Азиатската сесия бе много тиха като GBP се оказа най-големия печеливш, въпреки че завърши слабо миналата седмица. EUR се опита неуспешно да натрупа известни печалби, докато AUD и NZD се търгуваха на червено, въпреки по-високите цени на суровините. Двата бенчмарка на суровия петрол също отбелязаха ръст.

В днешния икономически календар заслужава да се отбележи само производствения индекс на института по доставките(ISM) в САЩ като се очаква лека корекция след стабилния растеж през февруари.

Какво ни предлага икономическият календар за първата седмица на април?

EUR/USD

Отскокът на EUR/USD, след като падна до едноседмично дъно в четвъртък, загуби инерция при покачването си над 1,23 и понастоящем двойката се търгува на нива от 1,2317(-0,02%). Първата преграда пред ралито са 100- и 200-часовите средни (1,2349 и 1,2346 съответно). Пробив над тях ще отвори вратите към фигурата 1,2400. Връщане под 1,23 обаче ще вероятно ще свали цената до дъната от последните две седмици 1,2285 и 1,2239.

GBP/USD

Позитивният старт на новото тримесечие стимулира GBP биковете, които се опитват да продължат възстановяването от петък. Първоначалната им цел е 1,4065, последвана от фигурата 1,41, където се намира и 200-часовата средна(1,4109). Обратно, най-близката подкрепа са психологическите 1,40. Спад по тях ще открие пътя пред слизане до следващата фигура 1,39, поради липсата на сериозна подкрепа.

USD/JPY

Отговорът на Китай на американските мита не успя да стимулира търсенето на активи убежища като JPY и USD/JPY се търгува с лек ръст(+0,07%). Първата пречка пред възходящото движение е 106,60, последвана от 2-седмичния връх 106,97. Слизане под фигурата 106,00 ще тласне цената към 200-часовата средна 105,77 и дъната 105,50 и 105,21.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.