Технически анализ за 16 февруари: Един пробит долар

Технически анализ за 16 февруари: Един пробит долар
Историята от последните дни продължава. JPY продължава да привлича купувачи, този път поради назначаването на Харухико Курода за втори мандат, докато страданията на USD изглежда нямат край.

Историята от последните дни продължава.

JPY продължава да привлича купувачи, този път поради назначаването на Харухико Курода за втори мандат, докато страданията на USD изглежда нямат край.

Японската йена продължи да бъде в светлината на прожекторите в Азия, тъй като биковете приветстваха номинацията на Курода за втория мандат като гуверньор на ЯЦБ. В същото време устойчивата широкообхватна слабост на щатския долар ускори спиралата надолу при USD/JPY. Повечето основни валути се възползваха от слабостта на USD, но „кивито“ малко закъсня, въпреки добрите производствени данни от Нова Зеландия. AUD се търгува със значителни печалби, поради подкрепата от по-агресивните коментари на гуверньора на РБА Греъм Лоу.

Сред останалите пазари, азиатските акции се насладиха на по-рисковите настроения, докато петролът и доходността по облигациите също нараснаха.

След волатилната търговия в Азия, се насочваме към началото на европейската сесия. Основният акцент ще падне върху продажбите на дребно във Великобритания, тъй като календара за еврозоната е празен.

Американският календар също не изглежда много напрегнат като трябва да отбележим само януарските данни за жилищния пазар в САЩ.

EUR/USD

EUR/USD се покачи до нива за последно виждани през декември 2014 1,2554 и двойката е готова да оспорва ключовата съпротива 1,2600, където се намира и 61,88% Фибоначи корекция на спада от 2014 до 2017. Преди това обаче трябва да преодолее върха от 14 декември 2014 1,2569. В низходяща посока може да очаква подкрепа от предходните максимуми 1,2537/22. Слизане под 1,2500 ще насочи цената към дъната от вчера 1,2457.

GBP/USD

GBP/USD успя да привлече купувачи преди данните за продажбите на дребно във Великобритания и в момента тества върха от миналата седмица 1,4149. Пробив над него ще постави на дневен ред фигурата 1,42 и пост-Брекзит максимумите 1,4284 и 1,4343. Евентуално слизане под 1,41 може да върне цената до 1,4065 и психологическите 1,4000.

USD/JPY

USD/JPY остана под силния натиск на продавачите и удари ново 15-месечно дъно 105,50 за трети пореден ден. В последните часове изглежда, че натискът утихва, но спад под споменатото дъно ще го засили отново поне до психологическите 105. Първоначалната пречка пред възстановяването е фигурата 106,00, където се намират и дъната от вчера, последвана от 106,82(пик от вчера).

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.