Технически анализ: GBP/JPY отстъпва и тества зона на подкрепа

След като вчера GBP/JPY удари двуседмичен връх 148,11, воденa от по-добрите настроения около стърлинга и поскъпващите акции, днес кросът отстъпи леко, тъй като и акциите изпуснаха парата.

NASDAQ загуби 1,18% от новия исторически максимум 7230 достигнат по-рано днес, което доведе до търсена на убежища като JPY.

Цената на GBP/JPY бе задвижена нагоре от по-агресивните коментари на заместник-гуверньорът на АЦБ Дейв Рамсдън, но бе върната обратно от слабостта на акциите. Рамсдън заяви, че Комитета за монетарната политика смята забавянето на британската икономиката в началото на 2018 за временно, което изглежда е потвърдено от последните данни.

Низходящото движение достигна 100-часовата пълзяща средна, която се намира на фигурата 147,00 и зоната на подкрепа 146,90 – 147,04. В същата тази зона се намира и възходящата тренд линия на часова графика, което прави тези нива ключови за краткосрочната посока на GBP/JPY.

За момента зоната издържа и ако успее да стабилизира двойката може да очакваме биковете да запазят доминацията си и да погледнат към отново към двуседмичния пик 148,11, малко, над който се намира низходящата тренд линия на дневна графика. Пробив над тези нива ще насочи цената към 148,75 и психологическите 150,00.

От друга страна, спад под ключовата зона на подкрепа може да активира серия от стоп поръчки, които да свалят цената до района около фигурата 146,00, където е и 200-часовата средна.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.