Собственикът на Рипъл: Правителствата трябва да регулират ICO-тата

Собственикът на Рипъл: Правителствата трябва да регулират ICO-тата
Собственикът на Рипъл(XRP), 3-тата по пазарна капитализация криптовалута Брад Гарлингхаус заяви, че според него правителствата навсякъде по света трябва да упражняват регулаторен контрол над първичните предлагания на монети(ICO).

Собственикът на Рипъл(XRP), 3-тата по пазарна капитализация криптовалута Брад Гарлингхаус заяви, че според него правителствата навсякъде по света трябва да упражняват регулаторен контрол над първичните предлагания на монети(ICO).

На въпрос дали новите дигитални валути решават каквито и да са реални проблеми, собственикът на Рипъл, отговори: „Има много случаи, когато тези нашумели напоследък първични предлагания на монети не решават никакви проблеми, при повечето става въпрос за измама.“

„Поради този факт смятам, че е добре правителствата навсякъде по света да се намесят“, добавя Гарлингхаус в интервю си пред CNBC.

Първичните предлагания на тоукъни представляват начин за финансиране на старт-ъпи като се пускат в обръщение нови виртуални валути. През последните седмици този вид предлагания предвизвикаха вълнение на международните пазари, което накара регулаторите в различни държави да ги ограничат или забранят напълно.

Според Гарлинхаус при Рипъл се прави опит за решаването на проблем на стойност милиарди долари – свързването на банките с доставчиците на платежни услуги и борсите за търговия на криптовалути.

Съвсем наскоро правителствата на Китай и Южна Корея забраниха предлагането на дигитални тоукъни, което от своя страна доведе до срив в цената на криптовалутата Биткойн.

Биткойн поевтиня след като Китай забрани ICO.

Направено проучване показва, че компаниите успяват да набират много повече капитал чрез първичните предлагания на монети, отколкото благодарение на фондове за инвестиции в рисков капитал.

Експертите обаче казват, че тези първични предлагания на тоукъни създават предпоставки за много измами и пране на пари.

Напоследък много медийни личности използваха социалните мрежи, за да дадат публичност на старт-ъпи, които търсят финансиране чрез първично предлагане на тоукъни. Опитните инвеститори обаче са скептично настроени към подобни начинания на звездите.

Имената на Флойд Мейуедър, Парис Хилтън, Джейми Фокс и още много други могат да бъдат свъзани с промотирането на различни първични предлагания на монети.

Понастоящем Рипъл(XRP) се разменя срещу $0.22211 или 0.0000422 Биткойна и е с пазарна капитализация от почти $8.7 милиарда.

 

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.