Сезонните трендове през май: Лоши новини за EUR и AUD

Сезонните зависимости, макар и доста дискусионни, влизат в употреба при не малко търговски стратегии и тук ще видим някои най-явните от тях за месец май.

Пролетният месец не е много очакван от EUR и AUD биковете, тъй като това е най-лошият период в годината за тези две основни валути.

EUR изпитва сериозни затруднения през май

EUR/USD проби 200-дневната пълзяща средна(1,2052) и психологическите 1,2000 точно на време за месец май.

Ако търсите сигнал какво следва от тук нататък, май е най-лошият месец за еврото в календара. То е паднало спрямо долара със средно с 1,95% през май за последните 10 години като загуби в 8 от тях. Една от печалбите обаче дойде миналата година. Забележително е, че еврото бе в мечи пазар в по-голямата част от това десетилетие.

Това означава, че в момента няма много аргументи в полза на EUR. Икономическите данни се влошиха и спецификациите са все повече срещу единната валута.

Май е най-лошият месец и за AUD

AUD мечките стартираха сезонната слабост за май в последните две седмици на април. AUD/USD имаше силен април и достигна едногодишен връх на 19, само, за да се обърне още същия ден и да продължи с 3,6% еднопосочен спад. Май започна също толкова зле с 0,5% спад досега.

Сезонно, това е лош месец за австралийския долар. Средният спад през последното десетилетие е 2,2%, което го прави най-лошият месец в календара. “Озито” е паднало в 7 от последните 8 май.

Как се представиха сезонните сделки през април можете да видите тук.

About Борис Петров 458 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.