Какви са сезонните трендове на финансовите пазари през октомври?

Сезонни зависимости през октомври

Бърз поглед върху сезонните тенденции на пазарите през месец октомври.

Сезонните тенденции не са харесвани от много трейдъри, тъй като според тях те реално не работят. Въпреки това много други пазарни участници, включително и аз, смятаме, че при всички положения е по-добре да ги знаем, отколкото не. Те са просто една част от голямата картина, но все пак са част от уравнението.

Ето и един бърз поглед върху някои от сезонните тенденции през октомври за последното десетилетие:

  • Октомври/ноември е най-добрия двумесечен период от годината за доларовия индекс (DXY).
  • Следователно, не е изненадващо, че това са най-лошите два месеца за валутната двойка EUR/USD.
  • Октомври е четвъртия най-лош месеца за GBP/USD, но сега трябва да се внимава, тъй като всички зависи от Брекзит в момента.
  • Октомври е третия най-лош месец за златото.
  • Има тенденция суровинните валути да имат затруднения през октомври и ноември, заедно със сезонния низходящ тренд при петрола.
  • Октомври е най-добрият месец от календара за USD/CAD. Но не всяка година имаме ново споразумение за НАФТА сключено на 1 октомври.
  • Октомври е неутрален месец за USD/JPY, но можете да се оглеждате за покупка при спад, тъй като ноември е много силен за валутната двойка.
  • Октомври/ноември/декември са силни месеци за представянето на акциите, следователно и за борсовите индекси.

 

About Борис Петров 458 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.