Сезонни сделки: AUD блести през март

Сезонни сделки през март

Кои са най-силните сезонни тенденции през март?

Австралийският долар завърши колебливо месец февруари. А и началото на март не е много по-различно. Въпреки това, ако погледнем сезонните модели, може да очакваме силно представяне на AUD през останалата част на март, както и през април.

Март е най-силния месец на двойката AUD/USD, докато април е третия най-силен. През последните 10 години, “озито” спечели средно 1,75% и 1,20% през споменатите два месеца.

Все пак, трябва да отбележим и че тази сезонна тенденция се провали през последните 2 години. Следователно е необходимо да се внимава. Въпреки това, една такава сделка има солидно съотношение риск/печалба, а и силната подкрепа 0,7054 изглежда съвсем близо.

AUD/USDseasonals

Ако продължим да следим сериозно сезонните тенденции в началото на пролетта, ще видим, че стабилното представяне на суровия петрол, започнало в началото на февруари, вероятно ще продължи и през март.

Суровият петрол може да се похвали с едни от най-силните сезони тенденции. “Черното злато” обикновено претърпява слаб период в края на годината и през януари, който преминава в силно представяне през февруари. Следващите два месеца – март и април също се характеризират с ръст в цените на петрола.

Oilseasonals

Ето и някои други силни сезонни тенденции на финансовите пазари през март:

  • Леко понижение на доларовия индекс (DXY)
  • 5 поредни слаби години за Биткойн
  • Леко поскъпване на EUR
  • Леко поевтиняване на златото (но дали вече не го видяхме?)
  • Най-добрия месец за американски и японски акции
  • Най-добрия месец за NZD
  • Слаб месец за JPY.

Изглежда, че най-горещи през март ще са рисковите активи, въпреки че първите дни не изглеждат точно така, но нека да видим какво ще случи?

About Борис Петров 375 Articles
Казвам се Борис Петров, от София и съм собственик, и създател на сайта FXTrading.bg. Автор съм няколко стратегии за търговия на валутния пазар и редица публикации в сферата на техническия и фундаментален анализ. Сайтът е насочен към всеки с подчертан интерес към финансовите пазари като може да е от полза, както на начинаещите, така и на вече напреднали трейдъри и инвеститори.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.