Сезонни сделки: AUD блести през март

Сезонни сделки през март

Кои са най-силните сезонни тенденции през март?

Австралийският долар завърши колебливо месец февруари. А и началото на март не е много по-различно. Въпреки това, ако погледнем сезонните модели, може да очакваме силно представяне на AUD през останалата част на март, както и през април.

Март е най-силния месец на двойката AUD/USD, докато април е третия най-силен. През последните 10 години, “озито” спечели средно 1,75% и 1,20% през споменатите два месеца.

Все пак, трябва да отбележим и че тази сезонна тенденция се провали през последните 2 години. Следователно е необходимо да се внимава. Въпреки това, една такава сделка има солидно съотношение риск/печалба, а и силната подкрепа 0,7054 изглежда съвсем близо.

AUD/USDseasonals

Ако продължим да следим сериозно сезонните тенденции в началото на пролетта, ще видим, че стабилното представяне на суровия петрол, започнало в началото на февруари, вероятно ще продължи и през март.

Суровият петрол може да се похвали с едни от най-силните сезони тенденции. “Черното злато” обикновено претърпява слаб период в края на годината и през януари, който преминава в силно представяне през февруари. Следващите два месеца – март и април също се характеризират с ръст в цените на петрола.

Oilseasonals

Ето и някои други силни сезонни тенденции на финансовите пазари през март:

  • Леко понижение на доларовия индекс (DXY)
  • 5 поредни слаби години за Биткойн
  • Леко поскъпване на EUR
  • Леко поевтиняване на златото (но дали вече не го видяхме?)
  • Най-добрия месец за американски и японски акции
  • Най-добрия месец за NZD
  • Слаб месец за JPY.

Изглежда, че най-горещи през март ще са рисковите активи, въпреки че първите дни не изглеждат точно така, но нека да видим какво ще случи?

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.