Най-добрата Форекс сделка за първото тримесечие на 2019

Най-добрата Форекс сделка за първото тримесечие на 2019

Първото тримесечие на 2019 година е вече в историята и петък, 29 март, бе последния търговски ден от него. Какво научихме през първите три месеца на годината? Основното беше, че пазарите са реагирали по-емоционално от необходимото в последното тримесечие на миналата година. Всички най-добри Форекс сделки за първите три месеца на 2019 бяха обратните на тези в края на 2018 година.

На Форекс пазара, през първите три месеца, най-силно се представи канадския долар (CAD). Това едва ли е голяма изненада на фона някои силни данни за заетостта, отскока в цените на петрола и силния доклад за БВП на Канада за януари излязъл в последния търговски ден през март.

представяне на основните валути през първото тримесечие на 2019

В същото време, на последно място остана еврото. Единната валута бе подложена на натиск поради слабите икономически данни и миролюбивата промяна в насоките на ЕЦБ за монетарната политика.

Следователно най-печелившата Форекс сделка за първото тримесечие на 2019 е кроса EUR/CAD. Освен това, ако погледнем последната свещ за тримесечието ще видим, че тя продължава низходящото движение.

Източник: Admiral Markets MetaTrader 5, EUR/CAD, Дневна графика

Това, което бе важно на Форекс пазара през последните три месеца на 2018 година е, че канадския долар бе разбит. CAD загуби около 6% от американския си съсед и близо 10% от японската йена. Следователно, въпреки че имаше силно тримесечие “лунито” има да измине дълъг път преди да се върне на нивата от септември 2018 г.

Трябва да се отбележи, че британският паунд е втората най-силно представяща се основна валута, въпреки продължаващата Брекзит сага. Дали това е началото на завръщането на GBP? Предстои да видим в следващите месец, а може би и още през следващия.

Останалите печеливши през първото тримесечие на 2019 година са също суровинни валути с висока доходност. Австралийският и новозеландският долар се възползваха от завръщането на рисковите настроения на пазарите и завършиха съответно с 0,70% и 1,32% ръст.

Убежища като японската йена и швейцарски франк останаха на страната на губещите.

About Борис Петров 458 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.