AUDUSD над 0,71 – какво следва?

AUDUSD Технически анализ

Рисковете за AUDUSD клонят надолу в краткосрочен план.

Въпреки съживяването на AUDUSD през последните дни и оформянето на временно дъно малко над 0,7040, от Westpac смятат, че рисковете за валутната двойка клонят надолу в краткосрочен план. От една от най-големите банки в Австралия очакват, че австралийския долар да падне до 0,69 срещу американския си съименник.

“Диференциала в доходността между австралийските и американските облигации продължава да се свива стабилно в полза на щатския долар в последните седмици. Но 10-годишния спред се разшири очевадно през октомври от -32 базисни пункта до -50. Това изглежда е ключов двигател за най-ниските нива на AUDUSD от февруари 2016 година близо до 0,70″, смятат от Westpac.

Нарастващата загриженост за влиянието на американската враждебност върху китайската икономика и поевтиняването на китайския юан изглежда също натежават върху AUD. Местната политика всява притеснения поради изборите на 20 октомври. Това предполага краткосрочни рискове за AUDUSD към 0,69, прогнозират от австралийската банка. “Но ключовите цени на австралийските суровини са значително по-високи от началото на 2016, така че търговията под 0,70 може да е сравнително кратка.”

Именно стабилните цени на суровините подкрепят прогнозата на Westpac за AUDUSD за края на годината от 0,72.

Технически анализ

От началото на новата седмица наблюдаваме леко съживяване на AUDUSD, която регистрира загуби и в петте търговски дни от миналата седмица. Все пак, този ръст изглежда много повече като корекция, отколкото като сериозен опит за обръщане на тенденцията от страна на мечките. Интересното е, че тази корекция идва по време на нискорискови настроения на пазарите, които по принцип се отразят негативно на високодоходни валути като “озито”.

Ако погледнем часовата графика на AUDUSD ще видим цената се е насочила към 200-часовата пълзяща средна (0,7136), която изглежда е и най-близката съпротива пред възходящото движение. Пробив над нея ще постави на дневен ред 0,7161 и 50% Фибоначи корекция на спада от последните две седмици 0,7184. Въпреки това следващата сериозна цел ще е района около фигурата 0,72,  където са няколко локални минимуми и максимуми, както и 61,8% Фибоначи (0,7210).

В обратна посока, връщане под зоната 0,7100/0,7085 ще даде нов импулс на продавачите, които ще погледнат отново към най-ниската стойност на AUDUSD от февруари 2016 – 0,7041 и психологическите 0,7000. След тях идва прогнозата на Westpac 0,69.

AUDUSD H1
Източник: AUDUSD H1 Admiral Markets MetaTrader 5

 

About Борис Петров 2824 Articles
Казвам се Борис Петров, от София и съм собственик, и създател на сайта FXTrading.bg. Автор съм няколко стратегии за търговия на валутния пазар и редица публикации в сферата на техническия и фундаментален анализ. Сайтът е насочен към всеки с подчертан интерес към финансовите пазари като може да е от полза, както на начинаещите, така и на вече напреднали трейдъри и инвеститори.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.