Рипъл скочи след като обяви партньорството си с MoneyGram

Рипъл скочи след като обяви партньорството си с MoneyGram
Американският гигант за парични преводи MoneyGram ще си партнира с Рипъл(XRP), за да изпробва плащанията, използвайки криптовалутата.

Рипъл поскъпна сериозно след обявяване на партньорството с MoneyGram.

Американският гигант за парични преводи MoneyGram ще си партнира с Рипъл (XRP), за да изпробва плащанията, използвайки криптовалутата. MoneyGram, базирана в Далас, Тексас, ще използва Рипъл, за да ускори транзакциите и намали разходите по паричните транзакции чрез платежната мрежа на Рипъл – xRapid.

След тези новини, при XRP се наблюдава ръст от над 15% до $2,22, според coinmarketcap.com. Този ход отбеляза възстановяване след низходящия натиск над най-големите криптовалути, породен от информациите от Южна Корея, където властите подготвят законопроект за забрана на търговията с дигитални валути.

Южнокорейското правителство заяви, че планира да забрани търговията с криптовалути, което потопи цените на Биткойн и вся смут на криптопазара. Полицейските и данъчните власти в страната атакуваха местните борси за предполагаемо укриване на данъци.

Малко след това президентската служба на Южна Корея обяви, че планът за забрана на търговията с криптовалути чрез борсите в страната, все още не е окончателен. Кабинетът заяви, че южнокорейското министерство на правосъдието подготвя законопроект, който ще проправи пътя към затваряне на борсите в страната, за да може до голяма степен да ограничи търговията с дигитални валути.

От Рипъл твърди, че средната транзакция в неговата мрежа отнема между две и три секунди за обработка. Биткойн транзакциите, от друга страна, отнемат средно около 51 минути, според данни от браншовия сайт Blockchain.info.

Колебанията в цената на Рипъл

През последните седмици Рипъл влезе в заглавията, тъй като дигиталната валута нараснала и падна драстично. Миналия месец XRP временно се превърна в втората по големина криптовалута по пазарна стойност , изпреварвайки Етериум, след огромно рали.

Оттогава Рипъл поевтиня значително, но от компанията обявиха, че цената му не е отразена точно, като твърдят, че решението на Coinmarketcap да премахне корейските борси за търговия с криптовалути от платформата си е засегнало цените. Сайтът премахна корейските борси поради “изключителната дивергенция” на цените в сравнение с останалата част на света.

Рипъл и бъдещето на плащанията

„Неефективността на глобалните плащания не засяга само банките, те засягат и институции като MoneyGram“, каза изпълнителният директор на Рипъл Брад Гарлингхаус в изявление в четвъртък. „Компаниите за парични преводи са изключително важни, защото помагат на хората да получат пари от своите приятели и близки.“

Гарлингхаус добави, че чрез използването на цифровия актив на Рипъл, MoneyGram ще може да трансферира пари “толкова бързо, колкото и информация”.

Рипъл се подкрепя от редица големи международни банки и финансови институции. През ноември фирмата обяви партньорство с American Express и Banco Santander по пилотен блокчейн проект, с цел да ускори трансграничните плащания между Великобритания и САЩ.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.