Рипъл добави още едно голямо име към нарастващата си мрежа

Рипъл добави още едно голямо име към нарастващата си мрежа
Блумбърг съобщи, че най-голямата банка по пазарна стойност в Латинска Америка е сред петте нови клиенти, присъединяващи се към международната мрежа за преводи на парични средства на Рипъл.

Блумбърг съобщи, че най-голямата банка по пазарна стойност в Латинска Америка е сред петте нови клиенти, присъединяващи се към международната мрежа за преводи на парични средства на Рипъл.

Бразилската Itau Unibanco е сред последните пет клиента, за които се смята, че планират да използват RippleNet – блокчейн услуга, свързана с Ripple. Другите четири клиенти са индийската IndusInd Bank, бразилската Beetech, сингапурската InstaReM и канадската Zip Remit.

Докато RippleNet не използва XRP – дигиталната монета на Рипъл, от компанията се фокусират върху все повече върху RippleNet и развитието на пазарни продукти базирани на XRP за бъдеща употреба(както и блокчейн технология), тъй като се стремят да се възползват от финансовите институции.

Идеята е да бъдат освободени финансовите институции от разходите и проблемите при паричните преводи в различни валути до други институции. От Рипъл заявяват, че XRP може да служи като мостова валута за този вид транзакции.

Финансовите институции обаче не са склонни да възприемат използването на XRP, което накара Рипъл да се насочи към услугите на RippleNet, мрежа което се конкурира със SWIFT системата.

Докато Биткойн успя да отскочи от последните дъна, то Рипъл все още не успя да направи забележително завръщане. Текущата цена на XRP е около 1,01, а пазарна капитализация падна до половината на тази на Етеруим към момента(според данни на coinmarketcap), след като в началото на януари за момент надхвърли $100 милиарда.

Технически анализ

В момента Рипъл се търгува на нива от 1,0171(-0,93%) и усеща стабилната подкрепа на 100-дневната пълзяща средна(1,0168). Спад под нея ще насочи цената към дъната от средата на януари 0,85 и 200-дневната средна(0,6114).

В обратна посока, покачване над върховете от този месец 1,2046 и 1,2276 ще отвори вратите към по-сериозно възстановяване към максимума от края на януари 1,4060.

Преди време американският гигант за парични преводи MoneyGram обяви, че ще си партнира с Рипъл(XRP), за да изпробва плащанията, използвайки криптовалутата.

Рипъл се подкрепя от редица големи международни банки и финансови институции. През ноември фирмата обяви партньорство с American Express и Banco Santander по пилотен блокчейн проект, с цел да ускори трансграничните плащания между Великобритания и САЩ.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.