Разпродажбата на криптовалутите продължава, Биткойн надолу с още 10%

Разпродажбата на криптовалутите продължава, Биткойн надолу още 10%
След най-голямата дневна разпродажба през последните 4 месеца, Биткойн, най-голямата и най-търгувана криптовалута, удължи загубите с още 10% в сряда.

След най-голямата дневна разпродажба през последните 4 месеца, Биткойн, най-голямата и най-търгувана криптовалута, удължи загубите с още 10% в сряда.

За кратко цените паднаха дори под $10 000, според данни на Bitstamp, преди да усетят подкрепа и да се върнат до зоната около $11 000.

Повечето от основните му конкренти също разшириха разпродажбата си отвчера, като Ethereum спадна с почти 15%, Ripple загуби 9% и Bitcoin около 8% за деня.

Спадът набра скорост за втората поредна сесия, тъй като пазарите остават предпазливи по отношение на регулаторните мерки, които вероятно ще бъдат въведени от азиатските регулатори. Особено южнокорейските и китайските, които целят да ограничат спекулациите, наблюдавани във виртуалните валутни пространства.

В сряда China Securities Times цитира неназовани правителствени източници, че китайските власти са взели на прицел платформите за криптотърговия в по-нататъшното си репресиране на криптовалутите. Междувременно финансовият министър на Южна Корея заяви във вторник, че забраната за търговия с дигитални валути все още е опция.

В същото време кризата на пазара на криптовалути продължава. Пазарната капитализация сега се оценява на $471 млрд. спрямо вчерашните $561,92 млрд. Повече от $240 милиарда бяхa изтрити от стойността на глобалните криптовалути през последните две сесии на търговията.

 

Технически анализ BTC/USD

Цената на най-голямата дигитална валута Биткойн проби надолу триъгълната конфигурация, която образува от началото на декември като това даде нов тласък на разпродажбите. В момента Биткойн се търгува за $10 234, под дъното от 22 декември $11 159 и дневно затваряне под тези нива може да усили още инерцията на низходящото движение.

При спад под психологическите $10 000, цената може да получи подкрепа от дъното от края на ноември, което се намира в непосредствена близост до $9 000.

Ако станем свидетели на стабилизиране над $10 000, съпротива може да очакваме от споменатите вече $11 159 и пробитата възходяща тренд линия, която играеше роля и на долна граница на триъгълника.

 

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.