От CFTC настояват SEC да изясни статуса на Етер

От CFTC настояват SEC да изясни статуса на Етер
Регулаторите трябва да решат скоро дали дали втората най-голяма криптовалута - Етер е суровина или ценни книжа, това заяви Брайън Кинтенц и Комисията за търговия на фючърси върху суровини(CFTC).

Регулаторите трябва да решат скоро дали дали втората най-голяма криптовалута – Етер е суровина или ценни книжа, това заяви Брайън Кинтенц и Комисията за търговия на фючърси върху суровини(CFTC).

Един от топ регулаторите на деривати в САЩ призова колегите си в Комисията по ценните книжа и фондовите борси(SEC) по-бързо да стигнат до решение за статута на Етер, втората най-ценна крипто валута в света, съобщава Wall Street Journal.

Брайън Кинтенц, който е член на CFTC, каза, че персоналът на CFTC и SEC имат срещи, на които ще обсъждат Етера и неговата природа – подобно на тези, които са провели за Биткойн. Кинтенц повдига въпроса дали Етер представлява ценни книжа и дали трябва да влезе под юрисдикцията на SEC?

Що се отнася до това след колко време ще бъде взето решение за Етер, Кинтенц каза, че няма конкретен график, тъй като проблемите се подреждат, добавяйки: “Не бих казал дни, но не бих казал и месеци”.

Всичко това идва, разбира се, след като CME реши да създаде дневни референтни ценови индекси за Етер и такива в реално време, което породи спекулации, че борсата ще се стреми да пусне фючърси върху Етер в близко бъдеще.

Дали фючърсите върху Етер не са в процес на създаване? Това не е задължително да е добра новина за криптовалутата и по-важно изглежда да се реши дали Етер е ценни книжа.

Комисията за търговия с фючърси на суровини(CFTC) смята, че Биткойн е нещо като суровина, което означава, че не подлежи на законите за защита на инвеститорите, прилагани от Комисията. Докато някои регулатори смятат, че Eтерът е в “сивата зона”, но мислят, че неговото създаване през 2014 вероятно е незаконна продажба на ценни книжа.

Технически анализ

През уикенда Етер получи подкрепа от 100-дневната пълзяща средна($665,36), където образува “чук” и понастоящем се търгува на нива $732(+0,66% за деня).

Най-близката преграда пред продължаване на ралито е максимума от 6 май $838. Пробив над него ще насочи цената към върха от края на февруари $895, където е 50% Фибоначи корекция($891,15) на спада от януари до април. Покачване над тези нива може да означава завръщане към възходящия тренд.

Обратно, слизане под 100-дневната средна ще измести фокуса към отбора на мечките, а спад под дъното от събота $637,12 ще насочи цената към 200-дневната средна $596,15. Освен това ще завърши конфигурация 1-2-3 връх, която навежда на мисълта за подновяване на низходящия тренд.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.