Новите прогнози на HSBC за представянето на AUD и NZD през 2018

Euro-pic-copy

Валутните анализатори от британската HSBC споделиха прогнозите си за представянето на AUD и NZD през 2018 като малко по-рано станаха бичо настроени.

Прогнозите за AUD и NZD остават циклична игра, но от HSBC смятат, че правилата са същите, както когато станахме по-бичо настроени към тези валути през септември. В резултат на това през 2018 AUD/USD и NZD/USD ще се покачат с 7-10%, докато РБА и РБНЗ се придвижват към нормализиране на паричната си политика.

Вместо това низходящите корекции на прогнозите на британската банка отразяват по-ниска отправна точка за тези валути, отколкото предвиждахме. До голяма степен това се дължи на USD, като се има предвид покачването на доходността в САЩ от началото на септември, което доведе 2-годишния спред в доходността между Нова Зеландия и САЩ до 17-годишно дъно, а AU-US  диференциала до отрицателни стойности при всички облигации с по-голям от 5-годишен падеж.

Американските лихвени проценти все още могат да бъдат незначително подценени спрямо нашите очаквания, което представлява малък възходящ риск за USD. Докато цените на AUD и NZD е включено значително по-малко.

Очакванията за лихвените проценти бяха слабо променени, оставайки много по-миролюбиви от прогнозите на икономистите ни за повишения около средата на 2018.

Липсата на готовност за „излитане“ се вижда най-ясно на валутния пазар. Търговско-претеглените условия за NZD останаха по-слаби, а за AUD почти непроменени, откакто съответните им централни банки понижиха лихвите през 2016 година, въпреки временния ръст в цените на експортните суровини.

Ако и двете централни банки променят позициите си през 2018, коригирането на валутите нагоре вероятно ще бъде особено рязко, като се има предвид вероятната липса на насоки за бъдещето

Barclays: Перспективите пред AUD и NZD през 2018.

 

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.