Nomura: Топ 3 сделките в началото на 2017

Според нас от Nomura, най-добрите сделки в началото на 2017 година са къси позиции в USD/JPY, GBP/NZD и EUR/NOK.

През изминалата седмица валутния пазар бе доминиран от пресконференцията на новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп в четвъртък. Доларът поскъпна преди събитието само, за да се обезцени след като г-н Тръмп не достави яснота относно целите на политиката си (най-вече търговската и фискалната). Ние отворихме къси позиции в USD/JPY и все още смятаме, че тази сделка има възможностите да се представи добре.

Както обсъдихме миналата седмица, протекционистката политика на Доналд Тръмп би трябвало да е негативна за долара от фундаментална гледна точка и ние виждаме как през следващите месеци USD/JPY ще се насочи към 110 ако не и по-надолу.

Другите ни две сделки в Г-10 са къси позиции в  GBP/NZD и EUR/NOK. Относно GBP ние смятаме, че е възможно бъдещо поевтиняване, тъй като пазарите приеха схващането за „тежък Брекзит“ за реалност. Ние предпочитаме да продадем GBP срещу NZD, който би трябвало да се възползва от подобрените търговски условия и растеж. Ние харесваме покупките на NOK поради лихвените  проценти, цените на петрола и входящите капиталови потоци, които би трябвало да подкрепят норвежката валута. Докато EUR може да бъде засегнато от възходите и спадовете в допитванията за изборите в Холандия и Франция.

*Не поставяме конкретен стоп лос или цели за тези стратегически сделки, тъй като предпочитаме да управляваме риска по наше усмотрение.

 

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.