Нещо трябва да се случи с Биткойн

Бъдещето на Биткойн

Цената на Биткойн не може да се движи настрани завинаги, трябва да поеме нагоре или надолу.

Дългосрочното движение на цената на Биткойн настрани със сигурност е доста странно. Времето за рали или спад наближава. Търговията в диапазон толкова дълго, за толкова волатилен инструмент е забележителна, особено при положение, че няма точен начин да се оцени Биткойн. Тук няма икономически фундаменти и дивиденти, този пазар е просто отделен от останалите.

Пазарът на криптовалути е воден от настроенията и точно това навежда на мисълта, че движението наближава. И то вероятно ще бъде голямо. Биткойн е насител на бъдещето или по-скоро нова глава в извънредните популярни заблуди и лудостта на тълпите.

Графика на Биткойн
Източник: Admiral Markets MetaTrader 5 BTCUSD D1

Моето мнение е, че движението ще бъде много агресивно и низходящо, и при това скоро. Ще има хак или по-лоша новина за ETF, която най-накрая ще пробие подкрепата от $ 5500 и след това бързо ще стане грозно.

Убеден съм, че има много обещаващи технологии около Блокчейн, но схемите за бързо забогатяване станаха прекалено много и става все по-ясно, че повечето криптовалути няма да изпълнят целите, за които са замислени. По-важното е, че Биткойн определено не е технологията, която ще промени света. Той може да е идеята, но първия рядко е победител. Вземете за пример Xerox. Те изобретиха голяма част от изчислителните технологии, но останаха просто спомен. Трябва да отбележим и, че Blackberry създадоха смартфона, но и те вече се на технологичното бунище.

Биткойн със сигурност е разпознаваемо име и има голяма база от поддръжници, но историята е показала, че в повечето случаи най-добрата технология накрая печели. Срива на Биткойн в края на крайщата може да бъде нещо чудесно в изграждането на света на криптовалутите.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.