Немският DAX 30 с исторически връх

Немският DAX 30 с исторически връх
Акциите на европейските борси последваха позитивния тон на азиатските си колеги и тласнаха немският DAX 30 до исторически връх от $13 489.

Акциите на европейските борси последваха позитивния тон на азиатските си колеги и тласнаха немският DAX 30 до исторически връх от $13 489.

Европейските акции започнаха силно ноември и достигнаха нива, невиждани от август 2005 година. Немските акции се присъединиха към европейското рали и DAX 30 се търгува с 1.89% нагоре за деня. Общоевропейският бенчмарк Euro Stoxx 50 се разменя на 3 699 пункта или с 1.06% нагоре за деня.

Настроенията около европейските пазари бяха подкрепени от солидните корпоративни печалби и рекордно високите цените на акциите на Уол Стрийт. В същото време ръста в цените на петрола подкрепиха акциите от ресурсния и енергийния сектор в регионалните индекси.

Междувременно, акциите в Обединеното Кралство получиха подкрепа от оптимистичните данни за производствения сектор и цените на жилищата във Великобритания. Печалбите изглеждат лимитирани на фона на нарастващите очаквания за вдигане на лихвите на утрешната среща на АЦБ.

Фокусът сега се премества към срещата на FOMC и решението на президентът Доналд Тръмп за следващ председател на ФЕД. Именно тези две събития ще определят настроенията около глобалните акции в краткосрочен план. Щатските индекси също бележат ръст. Фючърсите на S&P 500 нараснаха с 0.44% до 2583, а тези на Dow Jones 30 поскъпнаха с 0.51% до 23 445 пункта.

Немският DAX 30 започна месеца със сериозен възходящ гап и регистрира най-големия си дневен ръст от февруари месец насам. Това е четвърта поредна сесия на печалба за индекса. Многократните повторения от страна на ЕЦБ, че политиката трябва да остане приспособима също наляха масло в огъня.

 

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.