NASDAQ също планира да въведе фючърси върху Биткойн

bitcoin-1

NASDAQ планира да въведе фючърси върху Биткойн в началото на 2018 и ще се превърне в третата щатска борса, която ще се опита да се потопи в горещия пазар на криптовалути.

Базираната в Ню Йорк борса има за цел да представи продукта си преди второто тримесечие на следващата година, според източник на Блумбърг запознат с въпроса, който пожела анонимност поради поверителната дискусия. Контрактите ще се търгуват на Nasdaq NFX пазара.

Говорителят на NASDAQ Алан Шьонберг отказа коментар.

В САЩ има четири борсови гиганта. NASDAQ се присъединява към CME Group и Cboe Global Markets в стремежа си да въведе деривати върху криптовалути. Това остава собственика на Ню Йоркската фондова борса, Intercontinental Exchange като единственият без публични планове за фючърси върху Биткойн.

Биткойн достигна нови най-високи стойности след новините от CME.

Понастоящем Биткойн се търгува на на практика нерегулирани пазари. Nasdaq, CME и Cboe са силно регулирани, което ще доведе до легитимност на дигиталната валута. Това пък от своя страна ще помогне на професионалните инвеститори да се чувстват по-комфортно при участие. Всеки, който остане настрани може да пропусне огромно рали.

Биткойн проби $11 000 по-малко от 24 часа след $10 000.

По-рано днес, цената на Биткойн надвиши $11 000 за първи път, малко повече от 12 часа след като проби психологическите $10 000. Най-голямата криптовалута увеличи стойността си повече от 10 пъти през 2017, а пазарният и дял вече надвишава $180 милиарда.

Биткойн най-накрая завладя $10 000 за първи път в историята.

Малко по-рано днес, президентът на ФЕД Ню Йорк, Уилиам Дъдли, зави, че централната банка на САЩ обмисля идеята за емитиране на собствена дигитална валута.

Какво наистина мислят централните банки за криптовалутите?

 

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.