Кои са най-обичаните акции от S&P500?

Кои са най-обичаните акции от S&P500?

Кои са акциите от S&P500 с най-много рейтинги за покупка?

Има средно по 22 рейтинга от анализатори на акция от широкия американски борсов индекс S&P500 . Чрез тези рейтинги различните институции споделят своите очаквания за бъдещото представяне на дадена акция.

Както личи от графиките по-долу енергийния сектор и комуникационните услуги имат по повече от 29 рейтинга на акция. В някой случай може да е трудно да се ориентирате в рейтингите за определена акция, когато те са почти от 30. Все пак, в този случай предпочитанията на институциите са насочени в една посока, що се отнася за тези два сектора.

сектори от S&P500

Трябва да се отбележи, че енергийният сектор има най-висок процент рейтинги за покупка. Това до някъде е изненадващо, като се има предвид, че именно той е най-слабият сектор на пазара, след пика на S&P през септември миналата година. Изглежда анализаторите смятат, че разпродажбата на енергийния сектор го е направила по-атрактивен.

S&P500 рейтинги

По-долу е дадена таблица с данни за акциите на S&P 500 с най-висок процент рейтинги за покупка в момента. Има 3 акции в широкия щатски бенчмарк със 100% рейтинг за покупка – Marathon Petroleum (MPC), Abiomed (ABMD) и Keysight Tech (KEYS).

Marathon Petroleum (MPC) и Abiomed (ABMD) не претърпяха сериозни промени през тази година, докато KEYS отбеляза сериозен ръст от 39%. Но дори и след тези печалби анализаторите все още симпатизират на Keysight Tech.

Други интересни факти от тази таблица са, че в най-обичаните акции от анализаторите са включени мегагигантите Amazon (AMZN) с 93,9% рейтинги за покупка, Alphabet (GOOGL) с 93,2% рейтинги за покупка и Microsoft (MSFT) с 91,9%. Diamondback Energy (FANG) е най-обичаната акция в енергийния сектор, докато AMETEK (AME) е най-обичаната индустриална.

акции от S&P с рейтинг за покупка

Забелязва се, че е топ 5 присъства и гигантът в сектор здравеопазване UnitedHealthGroup (UNH), който е с цели 96,2% рейтинги за покупка. Най-голям ръст в процентно отношение на рейтингите за покупка пък отбеляза Concho Resources (CXO) от енергийния сектор – ръст от 21,7% на положителните рейтинги.

Търгувайте акции от S&P500 и 15 от най-големите фондови борси в света при изключително конкурентни условия с брокер номер 1 в Германия за 2019 година.

About Борис Петров 3027 Articles
Казвам се Борис Петров, от София и съм собственик, и създател на сайта FXTrading.bg. Автор съм няколко стратегии за търговия на валутния пазар и редица публикации в сферата на техническия и фундаментален анализ. Сайтът е насочен към всеки с подчертан интерес към финансовите пазари като може да е от полза, както на начинаещите, така и на вече напреднали трейдъри и инвеститори.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.