Poker Stars, Paddy Power и Betfair създадоха най-голямата компания за онлайн залози в света!

Най-голямата компания за спортни залози в света

Собствениците на трите оператора се обединиха.

Собствениците на едни от най-популярните компании за онлайн залози и хазарт Paddy Power, Betfair и Poker Starts се съгласиха да се обединят, съобщи Reuters. Сделката ще включва всички акции и ще създаде най-голямата по приходи компания за онлайн спортни залози и хазартни игри. Целта е новия оператор да се възползва от разхлабването на регулации на пазарите за спортни залози в САЩ.

Flutter Entertainment, преди по-известна като Paddy Power Betfair, ще се обедини с регистрираната на NASDAQ и фондовата борса в Торонто The Stars Group (TSG), която притежава Poker Stars, заявиха от двете компании в сряда.

След сливането акционерите във Flutter ще притежават приблизително 54.64% от новата компания, а акционерите в TSG ще имат дял от 45.36%.

Това сливане е последното от серия сделки в тази индустрия в отговор на нарастващия брой потребители използващи онлайн мобилни устройства и възможността, създадена от облекчаването на правилата за спортни залагания в Съединените щати.

Акциите на Flutter поскъпнаха с около 15% по време на ранната търговия в Лондон, докато конкурентите в сферата GVC (собственик на Ladbrokes) и William Hill също бяха подкрепени от перспективите за бъдеща консолидация в индустрията.

През 2018 година общите годишни приходи на двете компании възлизат на 3.8 милиарда паунда ($4.7 милиарда). Така Flutter-TSG се превръща в най-големият оператор за онлайн спортни залози и хазартни игри в световен мащаб, съобщават от компаниите.

Изпълнителният директор на Flutter Питър Джаксън, който ще запази ролята си в комбинираната група, заяви, че сделката ще “ускори сериозно” съществуващата стратегия на Flutter и “ще предостави възможности от световна класа за спортни залагания, игри, ежедневни фентъзи спортове и покер, както и по-големи географска и продуктова диверсификация. “

Обединената компания ще е с централа в Дъблин и ще запази регистрацията си в Лондон.

Най-голяма компания за спортни залози в света - Paddy Power, Betfair и Poker Stars
Източник: clubpoker.net

Какво означава тази сделка?

Обединената група ще бъде подкрепена от партньорството в САЩ с FOX Sports, която ще има право да придобие 18.5% от щатския бизнес на Flutter’s FanDuel от 2021 година.

През миналата година TSG подсили британските си операции, тъй като купи Sky Betting & Gaming след сделка за $4,7 милиарда.

От друга страна Flutter насочи фокуса си към Съединените щати, тъй като потенциално огромния щатски пазар за спортни залози се отваря. В същото време, по-високите данъци и по-строгите регулации в основните за компанията пазари като британския, ирландския и австралийския.

Борсата за залози Betfair и Paddy Power, който управлява най-висок дял от пунктовете за залози, както и онлайн бизнес, се обединиха през 2016 година. Въпреки това интеграцията след обединението отне повече време от очакваното и изиска сериозни инвестиции в продукти.

При условията на сливането акционерите на TSG ще имат право на 0,2253 нови акции на Flutter за всяка акция на TSG. Очаква се сделката също да увеличи основните печалби на акция на Flutter с най-малко 50% през първата пълна финансова година след приключването.

Очаква се сливането да доведе до създаване на значителна стойност за акционерите от обединението на разходите преди данъчно облагане от 140 милиона паунда годишно, заедно с потенциални кръстосани продажби на международни пазари и по-ниски финансови разходи.

В началото на търговията на американските фондови пазари в сряда, акциите на TSG се търгуваха с над 34% ръст спрямо предходния ден и скочиха над $20 за първи път почти 4 месеца.

Възползвайте се от обединението на двата гиганта в онлайн залаганията като инвестирате в The Stars Group. Admiral Markets Ви предлага възможност да закупите акции на TSG и още над 4000 компании на платформа номер 1 в света за търговия с множество активи – MetaTrader 5.

MT5 от Admiral Markets
About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.