Най-добрите сезонни трендове за юни: Швейцарския франк може да изненада

Една от стабилните сезонни зависимости през юни е силата на швейцарския франк като USD/CHF е спаднал в 8 поредни издания на шестия месец и в 9 от последните 11.

Средната загуба на валутната двойка за последните десет години е 1,55%, което прави юни най-лошия месец в календара за USD/CHF.

Още две неща изглеждат интригуващи:

1. Данните на CFTC за позициите.

Последните данни на CFTC за позициите на спекулантите показват, че нетните къси позиции в швейцарския франк на най-екстремните си нива от 2007 г. насам. Тези залози вече се изцеждат от ралито в швейцарския франк.

2. Графиката на USD/CHF.

Двойката намали скоростта през последните няколко седмици, но ако погледнете движението в рамките на по-големите тенденции, има много място в посока надолу. Съпротивата точно над паритета също е забележима.

Най-добрите сезонни сделки през юни: Очаквайте трудности за USD и акциите.

About Борис Петров 458 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.