Най-добрите сезонни тенденции през април

Най-добрите сезонни сделки през април
Въпреки че са оспорвани от някои, сезонните зависимости се взимат предвид от много трейдъри и инвеститори в света, преди да отворят на позиция в даден актив.

Въпреки че са оспорвани от някои, сезонните зависимости се взимат предвид от много трейдъри и инвеститори в света, преди да отворят на позиция в даден актив.

Тук ще споменем най-добрите сезонни сделки за месец април.

Април е най-лошият месец за USD/CAD

През април всичко по отношение на CAD ще е свързано с преговорите за НАФТА. С предизборната кампания в, която предстои да се разгори Мексико, лидерите на трите държави от Северно американското споразумение за свободна търговия са сложили краен срок за предоговарянето му – началото на май. Това не означава, че дотогава трябва да бъде сключена сделка, но трябва да се постигне достатъчно напредък, за да се стигне до прекъсване на преговорите до гласуването преди 1 юли.

Каквото и да се случи, ще означава голямо движение в CAD и MXN и това ще бъде търговията. Има обаче възможност за скок на CAD (т.е. спад в USD/CAD) в краткосрочен план след бързо преминаване към 1,31 от 1,23 в началото на февруари.

Една от причините е, че сезонният модел за тази двойка е силно отрицателен през април. През последните 12 години двойката е паднала 10 пъти през април, а през последното десетилетие средният спад е 2,45%. Това е най-лошият месец за двойката.

Април е вторият най-добър месец за природния газ

Природният газ обикновено е нещо, от което трябва да се стои настрана. Това е суровинен пазар на стероиди. Само за последните три месеца той поскъпна с над 40%, просто, за да се върне обратно с 30%, а дневните движения обикновено надвишават 3%.

Така че, въпреки че се е поскъпнал в последните 8 поредни пъти през април са налага внимание. Април е вторият най-добър месец през годината за природния газ със средно 4,77% изкачване. Той щеше да номер 1 ако не беше безумното рали от 62,6% през септември 2009 година.

Това, което прави природния газ малко по-завладяващ, е графиката. Той е на $ 2,70 и през последните две години е получил подкрепа от диапазона от $ 2,50 до $ 2,60 много пъти . Това оставя възможност за спад от само около 5% и много място нагоре.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.