Най-добрите сезонни трендове през април: Време ли е Биткойн да се изправи?

От началото на годината крипто биковете преживяват тежки времена. През първите три месеца на 2018 година Биткойн загуби над 45% и днес се търгува на нива от $7 443, в сравнение с пика от декември от $19 891.

От началото на годината крипто биковете преживяват тежки времена. През първите три месеца на 2018 година Биткойн загуби над 45% и днес се търгува на нива от $7 443, в сравнение с пика от декември от $19 891.

Регулаторната атака бе непрекъсната тази година, но има малка добра новина за календара: април е средно най-добрият месец за Биткойн. От 2011 г. средната печалба е била почти 49%, включително 21% през миналата година.

Светлината идва, когато разбереш, че Биткойн се е повишил с 269% в тънката търговия през април 2011 г. Ралито през този месец е било до $2,96 долара от $0,75. Но ако вземем само последните пет години, представянето на най-голямата криптовалута е по-умерено.

Дори и сезонните фактори да имат възможността да бъдат силни технически инструменти в някои моменти, може би не трябва да им придаваме прекалено голяма тежест, особено, когато става въпрос за Биткойн.

В понеделник Биткойн падна с над 7%, до нива под $8 000, след като Тиутър обявиха, че че ще забранят рекламирането на дигитални валути. Тези мерки са в следствие на подобни забрани от Гугъл и Фейсбук, за да се справят с измамите при първичните предлагания на монети.

Технически анализ

Понастоящем Биткойн се разменя на нива от $7 443 или с 6,21% надолу за деня, а като първоначалната подкрепа се очертава дъното от средата на месеца $7 240. Пробив под него може да постави на дневен ред повече от 4-месечния минимум достигнат в началото на февруари $6 000.

Връщане обратно над $8 000 ще отвори пътя към зоната $9 177 – $9 280, оформена от пика от 23 март и дъното от 25 февруари. Пробив над нея може да даде възможност на биковете да погледнат към района на психологическите $10 000.

Въпреки че са оспорвани от някои, сезонните зависимости се взимат предвид от много трейдъри и инвеститори в света, преди да отворят на позиция в даден актив. Тук ще намерите и най-добрите сезонни сделки за април при традиционните финансови инструменти.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.