Най-честите грешки и капани при Форекс търговията

Най-честите грешки и капани при Форекс търговията
Има някои често срещани грешки и капани, които създават проблеми на почти всички трейдъри в даден етап от тяхната кариера . Така че, нека разгледаме най-честите грешки, които трейдърите правят и им пречат да печелят пари на пазарите:

Има някои често срещани грешки и капани, които създават проблеми на почти всички трейдъри в даден етап от тяхната кариера . Така че, нека разгледаме най-честите грешки, които трейдърите правят и им пречат да печелят пари на пазарите:

 

Анализ-парализа

Има практически неограничен брой Форекс новини, които могат да отвлекат вниманието на трейдъра, както и тонове системи за търговия и търговски софтуери. Налага се да пресеете всички тези променливи и да изградите стратегия за търговия, която е проста, но ефективна. Разбира се това може да е много трудна задача за начинаещите трейдъри. Причината за това е, че доста трейдъри смятат, че повече е по-добре, когато всъщност повече е всъщност по-лошо, поне що се отнася до търговията с валути. Наистина не е нужно да седите пред компютъра си в продължение на часове наред, като анализирате финансовите новини или разучавате многобройните индикатори. Освен това, много трейдъри стгат до „анализ-парализа“, това се случва, когато трейдърът се опитва да анализира толкова много пазарни променливи, че той се изчерпва и стига до точката на извършване на глупави емоционални търговски грешки.

 

Прекомерна търговия

Повечето трейдъри не печелят пари на пазарите в дългосрочен план поради една проста причина: те търгуват твърде много. Един любопитен факт е, че повечето трейдъри се справят много добре с демо сметките, но когато започнат да търгуват с истински пари, нещата съвсем не стоят така. Причината за това е, че при демо-търговията няма почти никаква емоция, тъй като вашите истински пари не са изложени на риск. Така че, това показва, че емоцията е номер едно пречка за успешна търговия.

Грешен риск-мениджмънт

Управлението на риска е от решаващо значение за постигането на успех на пазарите. Управлението на риска включва контролирането на риска по отношение на търговията до ниво, което е приемливо за вас. Повечето трейдъри пренебрегват факта, че биха могли да загубят при всяка една сделка, която сключват. И все пак търговците правят тази грешка отново и отново… грешката да рискуват прекалено много пари при търговията. При акаунтите с левъридж е достъчна само една грешка, за да загубите целия си капитал.

 

Търговия без стратегия и дисциплина

Търговията без ясно изградена стратегия е може би най-разпространената грешка на валутния пазар. Много трейдъри смятат, че ще създадат план за търговия по-късно или след като започнат да печелят пари или просто нямат нужда от такъв, за да държат нещата в свои ръце. Ако нямате план за търговия, който подробно очертава всички ваши действия на пазара, както и цялостния подход и стратегия за търговия, ще има много по-голяма вероятност да работите емоционално и хазартно.

 

Твърде ранен старт на търговията с реални пари

Желанието за навлизане на пазара и започване на търговия с реални пари често е прекалено силно, за да може да бъде контролирано от повечето трейдъри. Истината обаче е, че докато не сте създали ефективна стратегия за търговия с валута не би трябвало да търгувате с истински пари. Това означава, че стратегията трябва да бъде успешна на демо сметка за период от 3 до 6 месеца или повече. Търговията с реална сметка е различна поради реалните емоции.

 

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.