Московската фондова борса също ще представи фючърси върху Биткойн

russia-bitcoin-stock-exchange-copy

Най-голямата руска фондова борса, Московската фондова борса (MOEX), планира да въведе фючърси върху Биткойн на платформата си, съобщава news.bitcoin.com.

Както първоначално съобщи руската информационна агенция Tass.ru, централната банка на Русия забрани въвеждането на фючърси върху Биткойн на борсата. Но банката ще преразгледа предложението след изготвянето на законодателството за криптовалутите.

Но в изявление на news.bitcoin.com Андрей Брагински, директор по комуникацията на MOEX, отрече пълната автентичност на доклада на Tass, като заяви: “Ние не сме искали от Централната банка на Русия разрешение да предлагаме нов фючърсен договор. Следователно, да се каже, че предложението е отказано не е точно. ”

„Като цяло предлагането на фючърси върху нов Биткойн индекс не изисква нова регулация. Разбира се, е необходимо споразумение с борса, която изчислява индекса. Но руският регулатор трябва да се чувства комфортно “, добави той.

Относно възхода на ентусиастите по криптовалутите в руското общество, той каза: “Има прекалено много шум около дигиталните валути в Русия, а цената на Биткойн е най-актуалната новина почти всеки ден. Така че брокерите и техните клиенти има голям интерес към фючърси, търгувани на борсата. “

През август Московската фондова борса разкри, че на платформата се изгражда инфраструктура за подкрепа на търговията с криптовалути. Съобщено бе, че борсата ще въведе и деривати и борсово-търгувани фондове върху криптовалути.

Макар че в Русия има огромно проникване на Биткойн, позицията на държавата по отношение на криптовалутите не е ясна. В средата на октомври руското правителство обяви, че ще забрани достъпа до борси за криптовалути. Докато в края на октомври руският президент Владимир Путин издаде пет президентски заповеди, в които се настоява руските власти да създадат правна рамка за данъчното облагане на крипто-миньорите и регулирането първичното предлагане на монети(ICO).

Биткойн скочи над $10 500 след като щатския регулатор одобри фючърсите.

Наскоро CME Group обяви датата на въвеждане на своите фючърси върху Биткойн. От 18 декември те ще бъдат на разположение за търговия на CME Globex. Втората най-голяма фондова борса в света NASDAQ обяви намерението си да въведе Биткойн фючърси до средата на 2018 г. Друга борса в САЩ, Chicago Board Options Exchange (Cboe), публикува плана си за въвеждане на Биткойн деривати до края на 2018 година.

NASDAQ също планира да въведе фючърси върху Биткойн.

Ясно е, че бумът на децентрализирани валути привлича вниманието на основния пазар.

 

About Борис Петров 458 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.