Morgan Stanley: Петролът ще достигне $90 за барел

Мартин Ратс, глобален петролен стратег в Morgan Stanley, написа по-рано тази седмица, че нарастващото търсене на дизелово и самолетно гориво ще помогне на цените на суровия петрол тип Брент да достигнат $ 90 през 2020 г.

Инвестиционната банка по-рано прогнозира, че цените на Брент ще са средно около $ 65 за всяко от четирите тримесечия на 2020 година.

“През следващите няколко години очакваме затягането при един конкретен продукт – средният дестилат, да доведе до сила на една конкретна течност – суров петрол и особено в тези, които приличат на Брент”, отбеляза Ратс.

Според оценките на банката глобалната продукция на суров петрол ще трябва да нарасне с 5,7 милиона барела на ден до 2020 година, за да отговори на нарастващото потребление на дестилати. От Morgan Stanley не смята, че това е възможно.

Ратс каза: “Ние виждаме, че глобалното производство на суров петрол отново се ускорява, но не достига това ниво. От 1984 година ръстът на производството на суров петрол за период от три години достигна това ниво само веднъж.”

През миналата седмица от Goldman Sachs заявиха, че остават бичо настроени към “черното злато” и съществува възходящ риск за тяхната целева цена като отбелязаха за основна причина – геополитческия риск след оттеглянето на САЩ от ядрената сделка с Иран и връщането на санкциите.

Преди това анализаторите на Bank of America Merrill Lynch (BAML) споделиха, че цените на петрола вероятно ще ускорят своя възходящ импулс през следващата година и очакват суровината да достигне $100 за барел поради геополитическото развитие.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.