Morgan Stanley: Останете с къси позиции в EUR/USD

 

Ние очакваме EUR да остане под натиска на продавачите като политическите рискове обясняват само част от слабостта на единната валута.

Изглежда, че в рамките на среда на глобално възгордяване, дивергенцията между базовият растеж на еврозоната и инфлацията става все по-очевидна. Един универсален размер за монетарната политика на всички и липсата на фискална гъвкавост подсказват, че паричните и фискални условия в еврозоната ще се разделят все повече, правейки различията в растежа на номиналния БВП все по-големи.

Ние направихме леки промени в нашите прогнози за EUR/USD като все още очакваме 0.97 в края на годината и 0.87 при мечи сценарии, а 1.02 при бичи.

EUR/JPY е крос, който трябва да се наблюдава като очакваме спад. По наше мнение, японските инвеститори участваха прекалено дълго в дефлационния сценарии на еврозоната и сега притежават прекомерни позиции на европейските облигационни пазари. Например Япония е собственик на 14% от френските неизплатени ценни книжа. И не само политическите рискове притесняват тези инвеститори. Изглежда инфлацията нараства в икономиките от сърцевината на еврозоната, докато в страните от периферията все още се борят с дефлационния натиск, който е причинен от липсата на структурна реформа и затягането на монетарните условия. Изглежда местните разходи по финансирането нарастват по-бързо от локалните инфлационни нива.

В стратегическото си портфолио Morgan Stanley запазват късите си позиции в EUR/USD от 1.0650, с цел 0.99 и стоп 1.0850.

 

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.