Май се оказа сравнително добър за сезонните тенденции

Май започна като тих месец, но неприятностите в Италия предизвикаха шумен край. В началото му писахме за някои от сезонните тенденции през май. Ето и как се представиха.

Сезонните сделки през май: Лоши новини за EUR и AUD.

1. EUR изпитва сериозни затруднения през май.

Писахме, че “май е най-лошият месец в календара за еврото”. Май 2018 го потвърди. Той надхвърли 10-годишната средна стойност от -1,95% с огромен спад от 3,56% спрямо щатския долар и това включва 1% отскок днес. Продажбата на 30 април беше сделка, която се намираше в пари през целия месец.

2. Май е най-лошият месец и за AUD

Сезонната слабост за AUD дойде малко по-рано тази година. През последните две седмици на април AUD/USD се понижи до 0,7475 от 0,7775. Това трябваше да е предупреждение. Двойката бе свръхпродадена в началото на месеца. Макар че спадът продължи до 0,7412 през втората седмица на май, бавно се появи обръщане. След рали от 0,9% днес, AUD/USD е с ръст от 0,5% за месеца един ден преди края му. Все още предстоят данните за капиталовите разходи, така че още не всичко в свършило, но е ясно, че няма да е невероятна сделка.

3. Природен газ

Още през април споделихме, че април/май е силен период за природния газ. За тези два месеца тази търговия донесе цели 7,3% печалба, която бе засегната от 2,4% спад през последните два дни.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.