Криптовалутите се потопиха след новините от Япония

Криптовалутите се потопиха след новините от Япония
Цените на криптовалутите паднаха в понеделник, а Рипъл и Етериум загубиха по около 10%, след като Япония съобщи, че ще въведе по-строги правила за местните платформи за търговия на криптовалути.

Цените на криптовалутите паднаха в понеделник, а Рипъл и Етериум загубиха по около 10%, след като Япония съобщи, че ще въведе по-строги правила за местните платформи за търговия на криптовалути.

Биткойн се търгува за $9 310(на Bitfinex), което е спад с 6,1% за последните 24 часа. В същото време втората криптовалута по пазарна капитализация – Етериум се потопи с 10,5% до 752,6, а Рипъл с 11,3% до $ 0,81436 на борсата Poloniex. Междувременно, Лайткойн пък загуби 9,2% и се разменя за $164,3.

Японската агенция за финансови услуги (FSA) ще въведе по-строги насоки за местните платформи за обмен на криптовалути, за да се предотврати друг крипто-хак, се казва в информацията. Тези новини идват след като през януари, японската борса Coinchek бе хакната, което доведе до кражба на стойност $500 милиона в дигитални валути.

FSA въвежда “петточкова програма” за засилване на правилата за обмен на криптовалути, които включват по-строги стандарти за сигурност, като двуфакторно заверяване на валутните преводи и система, която гарантира, че монетите не се съхраняват в онлайн портфейли, тъй като те са по-уязвими на хакерски атаки. Ще бъде разработен и процеса “познавай клиента си”, за да се предотврати прането на пари, се казва в докладите.

На други места, управителя на Южнокорейската финансова надзорна служба Йон Сук-Хюн заяви, че страната обмисля да облекчи местните регулации за дигитални валути. “Що се отнася до криптовалутите, има някои положителни аспекти”, каза Йон пред репортери”.

През изминалата седмица главният изпълнителен директор на Nasdaq Адена Фридман и главният изпълнителен директор на Bank of America, Брайън Мойнихан, биха камбаните за развиващия се криптопазар, призовавайки за регулиране на някои сделки и предупредиха за поощряване на престъпно поведение.

Технически анализ

Биткойн не успява да изгради стабилен възходящ тренд през последните седмици, въпреки отскока от дъната от началото на април около $6 500. Намаляващите обеми също не спомагат на най-голямата криптовалута. Възходящата инерция се забави през последните дни и цената на Биткойн се насочи надолу.

Goldman Sachs започва търговия с Биткойн фючърси в следващите седмици.

Най-близката подкрепа е около $9 000, в близост се намират 100- и 200-дневните пълзящи средни. Спад под тези нива ще отвори вратите към дъното от края на април $8 652 и следващата фигура $8 000. От друга страна пробив над психологическите $10 000 ще стимулира биковете да насочат цената към низходящата тренд линия(около $10 400) и двумесечните върхове около $11 700.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.