Кои криптовалути имат най-голям потенциал през 2020?

Криптовалути

5 криптовалути с голям потенциал за ръст през 2020.

През последните няколко години индустрията на криптовалутите се разраства със сериозни темпове, предлагайки някои качествени проекти със случаи на реална употреба.

Освен възхода на тази индустрия, с токенизираните продажби тези проекти започват да се използват като възможност за директна инвестиция от хора, които търсят потенциални проекти. В списъка по-долу от Bloomberg отбелязват няколко проекти с висок потенциал за развитие през 2020 и могат да донесат добра доходност при евентуални инвестиции в тях.

Биткойн

Бъдещето на Биткойн

Биткойн е роден през 2008 година и продължи първоначалното си развитие до май 2010 и стана известен като първата криптовалута. Бащата на всички дигитални валути е пълен доминант на криптопазара с дял от над 66% (към 22 ноември 2019). На практика Биткойн бе разпознат като дигиталното злато при криптовалутите.

Биткойн е най-популярната криптовалута в света и се използва като основна част при изграждане на крипто двойки на всички борси в света.

Всъщност повечето хора харесват това, че Биткойн не се контролира от правителствата или банките. Освен това притежателите могат да харчат своите Биткойни почти анонимно. Въпреки че всички транзакции се записват, никой не знае кой номер на сметка на кого е, докато собственикът не сподели тази информация сам.

Важно е да се отбележи, че цената на Биткойн е високо волатилна. Например на 26 октомври 2019 за два часа най-голямата криптовалута поскъпна с около 30% и след това се понижи с 10% отново само за няколко часа.

Подобни ценови движения се дължат на по-ниската ликвидност на пазара на криптовалути, спрямо останалите финансови пазари.

Цена към 22 ноември 2019 г: $7233 (според coinmarketcap.com)

LINA

Криптовалута LINA

Lina Network е филиал на Smart Link Swiss, мултинационална корпорация, чиято централа е базирана в Цюрих, Швейцария. Тя е специализирана в изкуствен интелект, Големи данни и Блокчейн технология.

Lina Network се състои от протоколи като Identity, Supply chain, Healthcare и Review, подробности за които са достъпни на уебсайта. За разлика от традиционното предлагане на криптовалути, където основният акцент е набирането на средства и частта за разработка е оставена след финансирането, мрежата на LINA предлага два изключителни продукта, т.е. LINA.REVIEW и LINA.SUPPLY CHAIN.

Решенията на LINA Network

  1. LINA REVIEW: Настоящата система за отзиви е опорочена и е трудно да се доверите на автентичността на онлайн отзив. LINA Review променя това, като гарантира, че само истински потребители могат да дават отзиви. Освен това след като бъдат направени отзиви, те не могат да бъдат премахнати от трети страни.
  2. LINA SUPPLY CHAIN: Включва управление на верига за доставки на Блокчейн платформи. Проследяването на продукти на всеки етап от веригата за доставки е един от най-важните аспекти на работата и. Платформата Lina Supply Chain позволява прозрачен и сигурен начин за проследяване на информацията през целия процес от склада и транспорта до опаковането и продажбата. Lina стартира своя проект Supply Chain на събитието Propak в Тайланд през юни.
  3. LINA IDENTITY: Базирана на Блокчейн цифрова идентичност, която предоставя сигурна децентрализирана система за управление на идентичността. Това вече бе тествано в страни като Китай и Естония. Блокчейнът на LINA решава проблемите на точното проверяване; липсата на правилен начин за споделяне на данни и сигурност на данните. Умните договори също гарантират стандартизация, позволявайки механизъм за въвеждане и споделяне на данни по прозрачен начин, елиминирайки въвеждането на грешни данни. Потребителят просто трябва да изтегли приложението LINA и да въведе необходимата информация.

Защо LINA?

LINA е вече работещ продукт и LINA Review и LINA Supply Chain вече са достъпни за изтегляне в Play Store. С работещ продукт, който вече е на пазара, привличането на потребителите е по-бързо, тъй като процесът е по-малко напрегнат. Що се отнася до LINA Review и LINA Supply Chain, работещ продукт означава, че вече е тестван и работи.

По този начин има по-малко конфликтни точки, когато потребителите се присъединяват към платформата. В допълнение, това е активен проект, който е включен в списъка на coinmarketcap с настояща пазарна капитализация от над $21 милиона, която продължава да нараства.

Проектът LINA се състои от експерти в индустрията, което допринася за доверието и това е причината повече от 40 корпорации и правителства да имат доверие и да подписват партньорства с LINA в областта на приложението, а също така и в областта на технологиите.

Солидни партньорства

През 2019 година правителството на Лаос също подписа договор за разгръщане на цифрова идентичност, използвайки LINA Блокчейн, както и създаване на изследователски институт към Министерството на науката и технологиите.

Освен това LINA се превърна в Platinum партньор на GS1 Тайланд. GS1 е нестопанска организация, която разработва и поддържа глобални стандарти за бизнес комуникация в света. Най-известният от тези стандарти е баркодът, символ, отпечатан върху продукти, които могат да бъдат сканирани по електронен път.

GS1 има 114 местни организации-членове и 1,5 милиона потребителски компании.

През юли 2019 година, LINA също успя да придобие златно партньорство с Microsoft. Това двустранно сътрудничество с една от водещите технологични компании в света допринася за достоверността на проекта LINA и показва потенциала му да подпомогне корпорациите в стремежа им да внедрят Блокчейн технология в рамките на бизнес операциите си.

Мрежата LINA предлага множество иновативни функции и е показала своята надеждност за кратко време на пазара. Имайки предвид своя опитен екип, стратегически партньорства, иновативни функции, този проект има потенциал да се разраства. Това го прави една от най-потенциалните възможности на настоящия мечи криптопазар.

Цена към 23 ноември 2019 г: $0,077855

TERRA

Terra money е една от криптовалутите, които е добре да бъдат наблюдавани през 2020 година. Тя решава два основни проблема, други криптовалути трудно решават: волатилността на цената и липсата на употреба като средство за размяна.

Terra започва чрез набирането на търговци, които да приемат Terra Money, което улеснява потребителите и да приемат плащания. Вече има 15 услуги за електронна търговия, които са се регистрирали като WooWa Brothers, Pomelo, Tiki и Qoo10. Те се гордеят с над 40 милиона клиенти и 425 милиарда годишен обем на транзакциите.

Terraform labs, компанията зад Terra Money, е много реномирана компания в Корея със силен интерес към пазара в Югоизточна Азия. Екипът основател се ръководи от Даниел Шин, който е основател на TicketMonster, компания за електронна търговия в Корея на стойност $ 3,5 милиарда.

Проектът Terra е подкрепен и от водещи крипто компании като Binance Labs, OKEx, Huobi Capital, Kakaoventures и Dunamu.

BNB

Binance-coin

Най-голямата крипто борса в света има своя монета – Binance Coin (BNB), която понастоящем седмата най-голяма по пазарна капитализация с $2,6 милиарда. След стартирането си през 2017 година, BNB има възвръщаемост на инвестицията от над 9000% и това я прави една от най-добре представящите се дигитални валути на пазара.

Дневният и търгуван обем надхвърля $200 милиона, защото се използва не само за търговия, но и за като ключово средство за сключване на сделките за различни продукти, свързани с Binance.

BNB се приема като средство за разплащане от много онлайн платформи. Binance coin се използва по различни начини, включително като платежно средство. Някои онлайн търговци като TravelbyBit в Австралия, crypto.com, Gifto, Pundi X са сред другите приемат BNB.

Binance coin на практика захранва цялата екосистема на крипто борсата Binance и приемането и ще нараства през 2020 година. Така BNB вероятно ще продължи да увеличава стойността си. Освен това, през 2020, се очаква експанзия в САЩ. Съединените щати са основен крипто пазар и това ще увеличи значително употребата на BNB.

Цена към 22 ноември 2019 г: $15,29

IOTEX

Iotex криптовалута

Прогнозите са, че през 2020 годината половината от новите бизнеси ще използват Интернет на Нещата (IoT). IoTeX дава възможност на всеки да създаде свои собствени IoT екосистеми по такъв начин, че позволява повече иновации и растеж в отворена система, а не в затворена.

Това е фундамент, подобен на TCP/IP интернет протокол, който дава възможност на останалите да изграждат приложения върху него. По този начин IoTeX ще бъде в състояние да улови част от стойността, като същевременно задвижва безпрецедентните иновации по нови начини.

Тъй като IoT индустрията ще продължава да расте през 2020, IoTeX е стратегически позиционирана криптовалута, така че да се възползва от този растеж. Следователно цената на IoTeX монетата може да стане свидетел на значителен растеж.

IoTeX превръща визията за Интернет на Нещата в реалност и вече си партнира с различни играчи в индустрията, а монетата е достъпна на реномирани борси като Binance, Bittrex и KuCoin. IoTeX също така получи стратегически инвестиции от инвеститори като HashKey Group, водещ технологичен конгломерат в Хонконг.

Цена към 22 ноември 2019 г: $0,003812.

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

2 Comments

  1. През коя платформа препоръчваш покупка на тези 5 криптовалути

    • Привет, за Биткойн може би е най- удачно да се търгува с договори за разлика и там може да опитате Admiral Markets. Относно Binance Coin най-вероятно ще е най-подходящо на Binance, както може би и IoTex. За Lina и Terra изборът е ограничен и може би е добре да се насочите към най-подходящата за Вас. Едната възможност е IDCM.

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.