Какво означава китайската година на кучето за Форекс в исторически план?

Какво означава китайската година на кучето за Форекс в исторически план?
Докато тече ваканционния период около китайската Нова Година някои се питат как се е представял валутния пазар през годината на кучето в миналото?

Докато тече ваканционния период около китайската Нова Година някои се питат как се е представял валутния пазар през годината на кучето в миналото?

В петък е китайската Нова Година това означава края на годината на петела и началото на годината на кучето като част от 12-годишния цикъл. Аз не съм човек, който да вярва в такива неща, но нека се позабавляваме.

Последната година на кучето бе от 29 януари 2006 до 18 февруари 2007 г. През това време паундът се представи най-добре, докато японската йена изостана.

Предишната година на кучето е от 10 февруари 1994  до 31 януари 1995 г. През този период паундът също е бил солиден, тъй като е спечелил 9% срещу американския долар, но като цяло е бил средняк, като швейцарският франк е доминирал с лекота.

 

Ако продължим да гледаме назад, годината на кучето също бе от 25 януари 1982 до 12 февруари 1983 г. За разлика от следващите две години на кучето, тя беше неблагоприятно време за „кабела“, а от 1981 до 1985 той падна всяка година като се потопи до 1,15 от 2,40. През тази година на кучето американският долар се представи най-добре: GBP -16%; AUD -12%; NZD -10,3%; JPY -2,4% и CAD -2,3%.

Така че има ли модел на валутния пазар в годината на кучето? Не точно. Единственият, който се вижда, е, че канадският долар е паднал във всяка от последните три години на кучето.

Преди това се връщаме до ерата на Бретън Уудс и доларовата конвертируемост в злато. През тази година обаче канадският долар беше особено силен.

Що се отнася до фондовите пазари, 2006 беше добра година, но дойде точно преди кризата. Междувременно 1994 беше рядка негативна година точно преди началото на невероятното рали до 2000 година. През 1982 фондовите пазари имат затруднения през по-голямата част от годината, преди да се надигнат през август и да продължат да се представят силно до следващия април и да натрупат печалба от цели 60%.

 

About Борис Петров 458 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.