Какво е включено в цената при днешната среща на ФОМС?

Пазарът на фондовите фючърси на ФЕД оценява вероятността за изненадващо повишение на лихвите днес на 14,5%.

Това са високи, дори абсурдно високи шансове предвид многократните и почти постоянни призиви за търпение във вдигането на лихвите от страна на ФЕД.

Занапред вероятността за повишение на срещата през март нараства до 38,3% и достига цели 51,8% за тази на 3 май. Възможността годината да премине без вдигане на лихвите от страна на ФЕД се оценява на само 5,9%, а шансовете за 4 или повече повишения са 15%.

Това означава, че от ФЕД ще трябва да предприемат сериозни действия, за да оправдаят пазарните очаквания и днешното решение на ФОМС би трябвало да ни предложи доста насоки за бъдещето.

Още мнения за днешната среща на ФОМС:

Очакванията на някои от най-големите банки за срещата на ФОМС днес.

 

About Борис Петров 458 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.