Как се представиха сезонните сделки през април?

В началото на април споделих с вас няколко сезонни тенденции на пазарите, за които трябваше да внимаваме и резултатите от тях бяха прилични, особено в началото на месеца.

В началото на април споделих с вас няколко сезонни тенденции на пазарите, за които трябваше да внимаваме и резултатите от тях бяха прилични, особено в началото на месеца.

Американският долар бе чудовище през месеца, по-специално през втората половина и това изяде част от печалбите по някои сделки, които имаха добър старт.

1) Април е най-лошият месец за USD/CAD

Отбележете победа за тази. Както написахме USD/CAD падна в 10 от последните 12 години и след спад от 0,4% за април, резултата стана 11 от 13. Това подсказва колко добре започна тази сделка. До 16 парил двойката бе загубила 2,8% преди щатският долар да настъпи газта и да изтрие по-голямата част от загубите.

Резултат: Печеливш

2) Време бе Биткойн да се изправи през април

Споменахме, че средната месечна печалба на Биткойн от 2011 година е била почти 49% през април, включително и 21% през 2017. Това бе брутална година за Биткойн биковете, но те могат да празнуват 36%-то рали през април до $ 9319 от $ 6900. Само на мен ли ми се струва, че това бе доста тихо рали?

Резултат: Печеливш

3) Април е най-лошият месец за долара

До 2018 индексът на долара падна през седем последователни април. В средата на месеца, изглеждаше, че серията ще продължи, но след това пазарът на облигации и Фед надделяха. DXY се понижи с 0,8%, но се покачи в 8 от последните 10 дни на месеца, за да завърши с 2,1% нагоре.

Резултат: Загуба

4) Април е добър месец за световните пазари на акции

Сезонът на отчетите бе доста луд и изглеждаше като битка за всеки сантиметър при акциите и нищо не бе безопасно в САЩ. На други места не бе толкова колеблив и сезонната зависимост изгря.

Ето пазарите, които подчертах в публикацията:

  • FTSE 100+ 6,4%
  • Hang Seng + 2,4%
  • Nikkei 225 +4,7%
  • S&P 500 + 0,3%
  • TSX +1,8%

Резултат: Печеливш

5) Април е вторият най-добър месец за природния газ

Природният газ бе поскъпнал 8 поредни пъти и след ръст от 1,1% през този април станаха 9. Само през последния четвъртък нарасна с 3,2%, но се препъна в последните два търговски дни за месеца. Сезонният бичи пазар продължава през май/юни, но е малко по-опасен.

Резултат: Печеливш.

Краен резултат: 4-1. Вероятно печалбите можеха да бъдат и по-добри, но скорошния скок на USD и доходността по щатските облигации развалиха леко тържеството, особено през последната седмица.

Ето и как се представи валутния пазар през април:

About Борис Петров 458 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.