Как да издигнете Вашия трейдинг до по-високо ниво?

Как да издигнете Вашия трейдинг до по-високо ниво?
Всички ние искаме да продължим да подобряваме нашия трейдинг. Но как можем да продължим да се развиваме непрекъснато?

Какво да направим, за да изведем нашия трейдинг стил до следващото ниво?

Всички ние искаме да продължим да подобряваме нашия трейдинг. Но как можем да продължим да се развиваме непрекъснато? Ние постигаме това, като надграждаме силните си страни и работим върху слабости.

Първото нещо, което трябва да направите, е да бъдете брутално честни със себе си и да прегледате тези ключови области:

  • Баланс печалби/загуби
  • Какъв е Вашият трейдинг стил? (Вход, риск, изход от сделка)
  • Кои са силните страни на Вашия трейдинг?
  • Какви са ограниченията на Вашия трейдинг?
  • Какво трябва да подобрите?

Бъдете честни във оценката си. Какъв тип трейдър сте? Дневен или позиционен? По същия начин някои атлети са спринтьори, други предпочитат по-дълги дистанции като маратон например. Вие трябва да решите кой трейдинг стил ви подхожда най-много. След като веднъж сте се оценили трезво, потърсете как да издигнете Вашия трейдинг до следващото ниво.

  1. Като какъв тип трейдър си се представяте? Какъв би бил Вашия трейдинг стил? Сега си представете, че на този трейдър му се дават 100 точки.
  2. Сега преценете какъв резултат бихте си дали от тези 100 точки?
  3. След това попитайте себе си, как стигнахте до точка 2? Как станахте трейдъра, който сте?
  4. Сега си обяснете как можете да повишите резултата си с 5 точки.

Силни и слаби страни на вашия трейдинг стил

Силните страни или слабостите на Вашия трейдинг стил

След като вече сте наясно можем да се съсредоточим върху силните си страни и да обработим слабостите си. Сега, вашето изкушение ще бъде да се съсредоточите изцяло върху вашите слабости, не го правете. Ключът към вашето величие в трейдинга вероятно бъдат вашите силни страни, които трябва да използвате повече. Ето и историята на Жил Коглан от forexlive.com:

“Като дете, играех футбол във Великобритания и бях десничар. Започнах да работя неуморно върху играта ми с левия крак, докато не се научих да играя и с двата крака. Работих върху моята слабост и бях добър футболист. За мен обаче моята сила е способността ми да говоря. Винаги съм бил добър оратор, това е нещо, което ми дойде естествено. Така че през годините се фокусирах върху силата ми да говоря и в резултат на това често говоря публично, защото работих именно върху тази естествена сила.

Сега знам, че трябва да преследвате вашите силни страни си повече, отколкото да се опитате да коригирате слабостите си. Ако необходимо работете и върху слабостите.

Ние сме тенис семейство и всички, с изключение на мен са много добри в тениса. Така че, ако гледате на Рафа Надал, когато той играе избягва своя бекхенд и се опитва да ударя възможно най-много форхренди. Защо? Тъй като той има страховит форехенд, с който ударя топката с максимална скорост. Така той праща топката дълбоко в половината на своя опонент, което му дава предимство. Рафа Надал винаги набляга на силните страни в играта си.

Трейдинг и спорт

И така, подобрявайте вашите слабости, но вашата цел номер 1 е да наблягате на силните си страни. Каква е вашата ниша? Къде Вашият трейдинг стил е наистина силен? Работете точно там и го направете истински “убиец”.”

Играйте със силните страни на вашия трейдинг

Имате ли много печеливши сделки, като се фокусирате върху търговията на финансови пазари в рамките на деня? Е, направете ги още повече. Може би забелязвате, че сте брилянтен позиционен трейдър и когато държите сделки за седмици/месеци или повече, вие сте склонни да имате по-голям процент победи. Стремете се винаги към това.

Запитайте се: “Какво се случи днес/тази седмица/този месец?” Е, направете го отново следващия ден/седмица или месец.

Не игнорирайте слабостите във вашия трейдинг

Загубили ли сте пари поради лошо управление на риска? Е, поправете това. Били ли сте в твърде емоционално състояние докато търгувате? Добре помислете как да управлявате тези емоции. И накрая просто намерете нов подход, който ще изведе вашия трейдинг на следващото ниво.

Не забравяйте, че честния и коректен Форекс брокер също е много важен, за да може Вашия трейдинг стил да бъде успешен. Търгувайте Форекс и Договори за разлика с акции, облигации, суровини, борсово търгувани фондове и криптовалути с регулиран брокер като Admiral Markets.

About Борис Петров 458 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.