Южна Корея забрани първоначалното предлагане на монети

В петък финансовия регулатор на Южна Корея обяви, че ще забрани събирането на средства чрез виртуални валути под всякаква форма. Този ход последва същите ограничения, които Китай наложи върху първоначалното предлагане на монети.

Комисията по Финансови Услуги заяви, че всички видове на първоначално предлагане на  монети(ICO) ще бъдат забранени, тъй като търгуването на дигитални валути трябва да бъде контролирано и следено по-отблизо, предаде Ройтерс.

„Събирането на средства чрез ICO изглежда се увеличава в глобален план и нашето мнение е, че първоначалното предлагане на монети нараства и в Южна Корея“, това заяви регулатора в изявление след среща с финансовия министър, Централната Банка на Южна Корея и Националната данъчна служба.

 

Ще бъдат налагани „строги санкции“ на финансови институции и всички страни участващи в ICO се добавя в изявлението. Подробности за тези санкции не се разясняват.

Решението за забрана на първоначалното предлагане на монети като инструмент за набиране на средства беше взето, тъй като правителството вижда нарастващ риск от финансови измами. Решението последва подобни такива в САЩ и Китай, където нарастващите търговски обеми в криптовалути предизвикват безпокойство.

В петъчното изявление се добавя, че то не означава, че правителството безусловно приема търговията с дигитални валути като част от финансовата система. Властите ще продължат да следят пазарите, за да видят дали са необходими допълнителни  регулации.

 

About Борис Петров 453 Articles
Борис Петров e финансов анализатор, собственик и създател на FXTrading.bg, който търгува активно на финансовите пазари от 2013 година. В началото започва с Форекс пазара, след което се насочва към инвестиции в акции и суровини. През 2016 година Борис създава сайта fxtrading.bg, а от 2018 работи като финансов анализатор за международен инвестиционен посредник. Освен това, Борис има солиден опит в създаването на обучителни материали относно анализа на финансови инструменти.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.