Intel обяви партньорство с гиганти от Висшата Лига

Intel обяви партньорство с едни от най-големите клубове в Английската Висша Лига – Арсенал, Ливърпул и Манчестър Сити, с цел да предостави на зрителите на двубоите на тези клубове ново преживяване в най-популярни спорт в света, предаде CNBC.

В изявление от американският технологичен гигант заявиха, че неговата технология ще бъде използвана на стадионите на клубовете, за да “предостави поглъщащо преживяване” чрез системата на Intel True View.

Един от клубовете, участващи в партньорството, Ливърпул, заяви, че напредналите компютърни технологии, заедно с “десетки 5K камери с ултрависока резолюция” на стадион Анфийлд, ще позволят на зрителите, които наблюдават мачовете от дома си, да гледат видео от всеки ъгъл на играта. Феновете дори ще могат да гледат ключови моменти от мачовете от гледна точка на играча, добави клубът.

Според Intel, технологията се базира на обемно видео, което се използва за улавяне на триизмерни пространства. С помощта на метода “обемно заснемане”, видеото на мача се записва с помощта на 38 5K камери с ултрависока резолюция.

Това включва височина, ширина и дълбочина на данните, които се използват за създаване на пиксели с обем, или “воксели”. След като съдържанието е заснето, данните се обработват със софтуер, използван за пресъздаване на гледни точки “на напълно обемен 3D човек или обект.”

Главният търговски директор на Ливърпул, Били Хоган, каза, че новата технология е позволила на феновете да се “потопят още по-дълбоко в играта и да имат възможност да добавят нова дълбочина на ключовите моменти в мача, което може значително да подобри преживяването на феновете”.

„Тази технология има потенциал да добави нова динамика към начина, по който хората си взаимодействат с играта и да създаде различно общуване с феновете ни по света“, добави Хоган.

Планиран да бъде използван от 10 март, навреме за кулминацията на надпреварата във Висшата лига, технологията ще позволи на зрителите да се насладят на 360-градусови повторения на ключови моменти по време на предавания мачове.

Intel потвърдиха, че цялото съдържание ще бъде достъпно за телевизионните оператори по време на мачове на живо на Етихад, Анфийлд и Емирейтс, както и в социалните медии.

Ето и пример за технологията на Intel True View използвана в Испанската Ла Лига:

About Борис Петров 422 Articles
Казвам се Борис Петров, от София и съм собственик, и създател на сайта FXTrading.bg. Автор съм няколко стратегии за търговия на валутния пазар и редица публикации в сферата на техническия и фундаментален анализ. Сайтът е насочен към всеки с подчертан интерес към финансовите пазари като може да е от полза, както на начинаещите, така и на вече напреднали трейдъри и инвеститори.

Коментирайте първи

Оставете коментар

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.